Kerava fanituote HurraaKerkko Kerava-blogi

Miten pukeutua Keravalla?

Kerava fanituote HurraaKerkko Kerava-blogi

Vaatteet on keravalaisen aatteet

Tunnusta väriä – ja karvanoppia!

Kerava-päivää juhlittiin viime sunnuntaina kunnianosoituksena 89 vuotta sitten allekirjoitettua asiakirjaa, jonka mukaan Keravasta tuli itsenäinen kauppala vuoden 1924 alusta. Vuoden keravalaisen valinnan ja nimikkolaattansa Keravan tähtiin saajan paljastamisen ohella päivää juhlittiin myymällä paikallisia laatuasusteita.

Kuten olen aiemmin kirjoittanutkin, monille matka Keravalle saattaa olla jopa traumaattinen kokemus. ”Siellä haisee, ihmiset on perseestä ja se on ihan liian kaukana Helsingistä”, luulevat. Lukisivat HurraaKerkon kaupunkikuvauksia niin tietäisivät paremmin. Mutta maassa maan tavalla, ja niille urbaaneille matkaajille, jotka pelkäävät erottuvansa paikallisista ulkonäkönsä takia, onkin aika tarjota vinkkejä keravalaisesta muodista.

Vanhemman polven keravalaisten lanseeraama muoti pääsee parhaiten oikeuksiinsa kesäisin, jolloin ukulien sandaali ja sukat -yhdistelmät ilmestyvät katukuvaan. Erityisessä suosiossa ukulien keskuudessa ovat liivit – etenkin sellaiset kalastajanvermeitä muistuttavat haaleanbeiget liivit, joissa on vähintään kahdeksan minitaskua ja yläselässä roikkuu metallinen rinkula. Nuorempaa polvea taas on kiinnostanut kaikki tribaalikuvioitu kuosi. Radalle lähtiessä vaatetukseen panostetaan erityisesti – nyt on ihan uutta Jack & Jonesia kuule.

Kaikkinensa keravalainen pukeutumistyyli on melko arkista, jopa vaatimatonta. Tämä nousee esiin aina Helsinkiin suunnatessa. Ulkonäköpaineet ovat korkealla, pääkaupunkia varten kun aina tuntuu olevan pakko ihan pynttäytyä.

Kerava™

Kerava-lasit fanituote HurraaKerkko Kerava-blogi

Pieni suuri kaupunki brändää itseään Kerava-lasein, karvanopin ja rintamerkein.

Pukeutumiskliseet ovat kuitenkin murroksessa. Keravalla on nimittäin opittu tuotteistamaan, ja tarjolla on paljon brändinmukaisia asusteita. On Kerava-paitoja ja keravalaisten keskuudessa huippusuositun Facebook-ryhmän kehittelemiä We Love Kerava -rintanappeja. Taannoisilta Kerava-päiviltä tarttui mukaan myös viralliset Kerava-lasit (kuva yllä). Näihin kun pukeutuu, ei turistia enää helposti natiiveista erota.

Kerava-logolla varustetut aurinkolasit ovat valkosankainen versio klassisesta Ray-Banin mallista. Kyynikko voisi väittää, että lasit ovat suosittuja korkeintaan Psyn tai Hei kliffaa hei -leffan fanien keskuudessa, mutta lasit ovat olleet aivan jättimäinen hitti. Ensimmäinen 5000 kpl erä myytiin loppuun hetkessä, onneksi toisesta erästä riitti meillekin yhdet rillit.

Brändityön myötä p***uralliperinteestä tunnetun kaupungin epävirallinen symboli, karvanopat, on noussut uuteen arvoon. Virallisten, terveellä itseironialla suunniteltujen Kerava-karvanoppien ohella klassiset autokoristeet ovat päässeet tähän epäviralliseen Kerava-paitaan. Toki Kerava-stereotypioilla ratsastavia paitoja on myynnissä jo vaikka millä mitalla – mutta kun Kasper Strömman suunnittelee noin tyylikkään karvanoppaisen Kerava-paidan, tietää hipsteriyden vihdoin ja viimein olevan matkalla myös Keravalle.

Ensi viikolla luvassa HurraaKerkko-sivustolla: Top Gun -sarja listaa popin kuninkaan Michael Jacksonin tuntemattomia helmiä.

5 Comments

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.