Miten pukeutua Keravalla?

Tunnusta väriä – ja karvanoppia!

Kerava-päivää juhlittiin viime sunnuntaina kunnianosoituksena 89 vuotta sitten allekirjoitettua asiakirjaa, jonka mukaan Keravasta tuli itsenäinen kauppala vuoden 1924 alusta. Vuoden keravalaisen valinnan ja nimikkolaattansa Keravan tähtiin saajan paljastamisen ohella päivää juhlittiin myymällä paikallisia laatuasusteita.

Kuten olen aiemmin kirjoittanutkin, monille matka Keravalle saattaa olla jopa traumaattinen kokemus. “Siellä haisee, ihmiset on perseestä ja se on ihan liian kaukana Helsingistä“, luulevat. Lukisivat HurraaKerkon kaupunkikuvauksia niin tietäisivät paremmin. Mutta maassa maan tavalla, ja niille urbaaneille matkaajille, jotka pelkäävät erottuvansa paikallisista ulkonäkönsä takia, onkin aika tarjota vinkkejä keravalaisesta muodista.

Vanhemman polven keravalaisten lanseeraama muoti pääsee parhaiten oikeuksiinsa kesäisin, jolloin ukulien sandaali ja sukat -yhdistelmät ilmestyvät katukuvaan. Erityisessä suosiossa ukulien keskuudessa ovat liivit – etenkin sellaiset kalastajanvermeitä muistuttavat haaleanbeiget liivit, joissa on vähintään kahdeksan minitaskua ja yläselässä roikkuu metallinen rinkula. Nuorempaa polvea taas on kiinnostanut kaikki tribaalikuvioitu kuosi. Radalle lähtiessä vaatetukseen panostetaan erityisesti – nyt on ihan uutta Jack & Jonesia kuule.

Kaikkinensa keravalainen pukeutumistyyli on melko arkista, jopa vaatimatonta. Tämä nousee esiin aina Helsinkiin suunnatessa. Ulkonäköpaineet ovat korkealla, pääkaupunkia varten kun aina tuntuu olevan pakko ihan pynttäytyä.

Kerava™

Kerava-lasit fanituote HurraaKerkko Kerava-blogi
Pieni suuri kaupunki brändää itseään Kerava-lasein, karvanopin ja rintamerkein.

Pukeutumiskliseet ovat kuitenkin murroksessa. Keravalla on nimittäin opittu tuotteistamaan, ja tarjolla on paljon brändinmukaisia asusteita. On Kerava-paitoja ja keravalaisten keskuudessa huippusuositun Facebook-ryhmän kehittelemiä We Love Kerava -rintanappeja. Taannoisilta Kerava-päiviltä tarttui mukaan myös viralliset Kerava-lasit (kuva yllä). Näihin kun pukeutuu, ei turistia enää helposti natiiveista erota.

Kerava-logolla varustetut aurinkolasit ovat valkosankainen versio klassisesta Ray-Banin mallista. Kyynikko voisi väittää, että lasit ovat suosittuja korkeintaan Psyn tai Hei kliffaa hei -leffan fanien keskuudessa, mutta lasit ovat olleet aivan jättimäinen hitti. Ensimmäinen 5000 kpl erä myytiin loppuun hetkessä, onneksi toisesta erästä riitti meillekin yhdet rillit.

Brändityön myötä p***uralliperinteestä tunnetun kaupungin epävirallinen symboli, karvanopat, on noussut uuteen arvoon. Virallisten, terveellä itseironialla suunniteltujen Kerava-karvanoppien ohella klassiset autokoristeet ovat päässeet tähän epäviralliseen Kerava-paitaan. Toki Kerava-stereotypioilla ratsastavia paitoja on myynnissä jo vaikka millä mitalla – mutta kun Kasper Strömman suunnittelee noin tyylikkään karvanoppaisen Kerava-paidan, tietää hipsteriyden vihdoin ja viimein olevan matkalla myös Keravalle.

Ensi viikolla luvassa Hurraakerkko-sivustolla: Top Gun -sarja listaa popin kuninkaan Michael Jacksonin tuntemattomia helmiä.

5 comments

 1. Vedä jätesäkki päähä ja pelaa kimbleä perseellä!

 2. DO YOU FEEL PA5KANHAJUA?
  —————————————————————
  N0 MORE! those times are over. GET INSTANT PAINU KERAVALLE 100%!!!!
  Did you ever think….. it doesnt w0rk!?
  Now it does! Read on–Vaatteet tekevät perseen2000(TM) this will help you GUARANTEED

  My friends told me: “Paskanhajua Paskanhajua” to which I had one reply
  PAINU KERAVALLE 24 Hours
  ONLY with our Vaatteet tekevät perseen2000(TM)!!!
  Dr. Mikael Perse says: “I saw it work like magic.” (Mikael Perse is TRUSTED source
  in the field.)

  Try it for free NOW!
  JUST $149… to good to be troo? I thouhgt s0 too ….at first.
  Try it now. CLICK HERE
  http://www.buy-vaatteet-tekevät-perseen2000.com

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.