Esimakua Film Februaryn suuresta ensi-illasta

HurraaKerkko kulttielokuva blogi leffafani

Räjähtämässä pian syötevirtaasi: eeppinen uusioversio uskomattomasta kulttiklassikosta!

Vuoden 2014 Film Februaryn loppuhuipennus on pian käsillä. Teemakuukauden suuri ensi-ilta on uudelleenmiksattu versio legendaaristen Shawn veljesten tuottamasta vähemmän legendaarisesta scifi-toimintaelokuvasta Inframan.

Vuonna 1975 valmistuneessa elokuvassa hakataan jos minkälaisia hirviöitä hurjan robotti-kungfun voimin. Inframan on kuin sekoitus RoboCopia ja Kuuden Miljoonan Dollarin Miestä. Jopa Terminator ottaisi turpaan Inframanilta. Laserissa ja mutanteissa löytyy, mutta juonesta ja toteutuksesta puuttuu paljon puhtia. Yllä oleva alkuperäinen jenkkitraileri kertonee paljon teoksen tahattoman (?) camp-henkisestä toteutuksesta. Vuosien saatossa Inframan on ehkä ihan syystäkin vaipunut unholaan harvojen tuntemana kulttielokuvana.

Supersankarit ovat muutaman vuoden ajan olleet kuuminta hottia valkokankaalla, joten oli korkea aika kaivaa Inframan-tieteiskökköily naftaliinista. Pian julkaistavassa remix-versiossa on kosolti uutta musiikkia, osuvat suomenkieliset tekstitykset – ja paljon vähemmän pituutta. Mutta paneutukaamme Inframanin uuden tulemisen nyansseihin paremmin lähipäivinä.

Mistä bongasin kummallisen scifi-sekoilun? James Rolfen arvostelusta tietysti. Halusin heti alla olevan videon nähtyäni päästä käsittelemään elokuvaa itsekin, sillä vanha scifi ja Shaw-leffat kiinnostavat – varsinkin sellaiset elokuvat, jotka sanovat “boom! Boom!! BOOM!!!”

Luvassa on totisesti jotain erityistä…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.