Mitä teaser kertoo uudesta Tähtien Sota -elokuvasta?

The Force Awakens -elokuvan teaser julkistettu!

Huhumylly kauan odotetun seitsemännen Tähtien Sota -elokuvan ympärillä on pyörinyt pitkään: mitä leffassa tapahtuu (herätetäänkö Darth Vader oikeasti henkiin, miten Voima nyt vasta herää, kun se jo saatiin balanssiin), miten alkuperäisestä trilogiasta tutut hahmot kytkeytyvät tapahtumiin ja – mikä ehkä tärkeintä – onkohan se leffa ihan p***a?

Eilen julkistettu ensimmäinen virallinen teaser lataa paljon odotuksia noin vuoden päästä julkaistavalle The Force Awakens -elokuvalle. Lopullinen juoni jää täysin arvailun varaan, mutta muutama positiivinen asia paistaa ennakkoklipistä läpi.

The Force Awakensin tehosteet

Elokuva näyttää löytäneen kelpo balanssin alkuperäisten elokuvien “käytetyn avaruuden” ja uudempien esiosien tehosteähkyn välillä. CGI:llä mennään ja etenkin pieni aavikolla pyörivä droidi tuo mieleen uudempien elokuvien lapsiystävälliset animaatiohahmot, mutta ainakaan joka pinta ei kiillä epäaitouttaan. Tatooine-planeetalla kiitävän irman menopeli näyttää hyvin uskolliselta Star Wars -maailmalle.

Trailerin alussa nähtävällä Storm Trooperilla on ihan ehta haarniska päällä siinä, missä Episodeissa II ja III kaikki kloonihaarniskat oli tehty tietokoneella. X-Wingien liito veden päällä on vaikuttava näky, ja metsässä samoilevan sithin omalaatuinen miekka saa odottamaan, millaisia taistelukoreografioita on luvassa. Toivottavasti jedit ja sithit eivät käynnistä miekkojaan ihan joka kohdassa, kuten prequeleissa ruukasivat, niin ei mene maku elokuvamaailman upeimmasta aseesta.

Myös teaserin äänimaailma kuulostaa uskolliselta alkuperäisille elokuville. On avaruuskoneiden hurinaa, valomiekan leiskautusta ja John Williamsin score-musiikkia (joka ei sinänsä nouse suureen rooliin teaserissa, mutta aiempi tieto Williamsin paluusta säveltämään leffan musiikit lämmittää mieltä ehdottomasti).

Teaser on editoitu dramaattisempaan tyyliin kuin minkään aiemmin Star Wars -elokuvan traileri. Filkka alkaa mustasta, jonka alta paljastuu liikkumaton hiekkadyyni. On välähdyksiä liikkuvasta kuvasta mustaan, on trailer fuel -selostusta Voiman heräämisestä. Ainoa miinus tulee siitä, ettei pätkässä nähdäkään yhtäkään klassisen tähtiensotamaista wipe-leikkausta.

The Force Awakensin juoni

Se, että Han Solo ja muut vanhat sankarit palaavat Episodissa 7, oli jo tiedossa. Teaser tarjoilee kuitenkin lisänannaa paljastaessaan, että Millennium Falcon pääsee tositoimiin taistellessaan Tie-koneita vastaan.

Huppumies dramaattisen synkässä metsässä on mitä selvimmin tosiaan sith-soturi tai ns. “Dark Jedi”, mikä antaa ymmärtää, että Voiman herätessä nousee myös uusi taisto valon ja pimeän välillä. Valtakunnassa on jotain mätää, mikä on pelkästään plussaa.

Tavallaan mielenkiintoisin hahmo on aavikolla ihmeissään pälyilevä Storm Trooper. Mitä hän tekee Tatooinella, mitä hänelle on tapahtunut? Miten paljon saamme seurata hänen koettelemuksiaan? Ilahduin nähdessäni, että sotilas on tummaihoinen. Armeijaan on saatu siis uutta ja uniikkia verta. Esiosien klooniarmeija oli persoonaton massa, jonka olemassaolo soti alkuperäisen trilogian Storm Troopereita vastaan – episodeissa IV-VI kun troopereilla on selvästi omat äänet eikä vain Django Fettiltä kopioitua puhetta.

Lopputulos

Yleisesti ottaen teaser nostaa melko positiiviset odotukset. Tehosteet näyttävät hyviltä ja ainakin trailerin perusteella kuvauksessa ja tapahtumissa on draivia ja draamaa. Luotan ohjaaja J.J. Abrahmsin tyyliin, vaikka hänellä monia kuluttavia maneereja elokuvantekijänä onkin, ja uskon että luvassa on ehdasti viihdyttävä Episodi.

Päivitys: Tuore kakkostraileri paljastaa lisää herkkua, vaikka elokuvan suomennos uupuu

Lue myös: Episodi I, tuo koko elokuvasarjan tahrannut Pimeä Uhka ja Oikea järjestys esittää Star Warsit omille lapsille

2 comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.