2014 – In Memoriam

Kiitos lukijoille kuluneesta vuodesta!
Kiitos lukijoille kuluneesta vuodesta!

Vuonna 2014 julkaistiin blogin kaikkien aikojen hitti

Taakse jäänyt vuosi oli yksi HurraaKerkon menestyneimmistä. Huhtikuussa julkaistu artikkeli Miten keskustella keravalaisen kanssa? nousi nopeasti sivuston kaikkien aikojen suosituimmaksi – tähän mennessä sitä on luettu enemmän kuin koko sivulla on muutoin ollut kävijöitä vuoden 2006 ensikirjoituksen jälkeen.

Kerava-rakkauden lisäksi käsittelyssä oli tuttuun tapaan paljon teknologia-, musiikki- ja elokuva-aiheita. Digilluusio käsitteli mm. some-sisältösuunnittelua ja tuon sisällön optimointia muutakin kuin verkkohakuja varten. Film February 2014 tutkiskeli elokuvien äänimaailmaa, muun muassa syväluotaamalla musiikin käyttöä Quentin Tarantinon elokuvissa. Ja menipä rikki 400 artikkelin rajakin!

State of the Blog Address

Hyvät kansalaiset, takana on tasaisen laadukas vuosi bloggailua.

Muutamasta pikkuasiasta voisin toki nurista. Julkaisutahti jatkoi hidastumistaan (vuonna 2014 julkaistiin kolmisenkymmentä artikkelia eli vain vähän yli puolet vuoden 2012 määrästä) johtuen kiireistä blogitoimituksen ulkopuolella. Film Februaryn ensi-iltaelokuva AlphaVille poistettiin YouTubesta – en toki ihmettele siinä käytetyn musiikin ym. myötä – mutta olisi ollut aikamoinen eepos.

Omakehu haisee - tässä vielä vilaus Keski-Uusimaan tekemästä haastattelusta Kerava-bloggailuun liittyen.
Omakehu haisee – tässä vielä vilaus Keski-Uusimaan tekemästä haastattelusta Kerava-bloggailuun liittyen.

Mutta vaikka sisältöä oli vähemmän, olen erittäin tyytyväinen kirjoitusten tasoon. Etenkin loppuvuoden Digilluusio-artikkeleissa oli ajatusta ja flowta – ne liittyivätkin tiiviisti omaan työhön. Sivuston visuaalinen ilme päivittyi melko radikaalistikin vuoden takaiseen verraten, ja on ollut hauska viilata tyyliseikkoja vuoden mittaan.

Omaa kivaahan moiset kikkailut ja viilailut pitkälti ovat, mutta on ilo huomata, että kaikkien näiden vuosienkin jälkeen yhä löytyy asioita oivallettavaksi esim. julkaisun tyylien tai kuvitusten suhteen. Vaikka turhan usein joudun tuntemaan syyllisyyttä siitä, etten aina ehdi bloggaamaan, on tämä sivusto edelleen rakas henkireikä, jonka äärellä haluaa näperrellä ja luoda.

2015 – Here we go!

2015 - täältä tullaan!
Matka jatkuu

Mutta mitä tapahtuukaan HurraaKerkko.comissa vuonna 2015?

Useampikin Kerava-teksti on tällä hetkellä kypsytelvänä ja Digilluusio-sarja jatkaa tuttuun jokakuiseen tahtiinsa. Film February järjestetään jo viidettä kertaa, ja luvassa on varmasti lisää syyllisiä nautintoa ja paljon muuta.

Tästä lähdetään siis innolla kohti uusia sisällöllisiä seikkailuja. Kiitos vielä kaikille lukijoille ja erityisesti teille, jotka ovat antaneet paljon positiivista palautetta kuluneenkin vuoden varrella!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.