Cult Sure: Rick Deckard ja Gaffin muistot

Too bad she won’t live (and neither will he)

Aika polkaista Film February 2015 kunnolla käyntiin! Viidennen vuoden kunniaksi palaamme muutamien aiemmin käsiteltyjen aiheiden pariin, ja mikäpä olisi parempi tapa aloittaa kuin puhumalla muistoista – tarkalleen ottaen erään legendaarisen dekkarin muistoista.

Blade Runneria on tullut hehkutettua ja analysoitua useampaan otteeseen vuosien varrella, joten jätetään juonen ja metaforien pohdiskelu tällä kertaa väliin. Sen sijaan luvassa on jonkinlaista spoilerintynkää.

Yksi kuumeisimmista kysymyksistä elokuvaan (tarkemmin sen Director’s Cutiin) liittyen on se, onko päähenkilö Rick Deckard itsekin replikantti, keinotekoinen ihmisolento. Mielestäni on – mutta erästä asiaa Deckardin taustasta en ollut koskaan tullut miettineeksi.

Deckard rakastuu Rachaeliin, viattomaan replikanttiin, joka on niin huippuviritelty yksilö, ettei edes tiedä olevansa keinotekoinen. Huijauksen on mahdollistanut se, että Rachaelille on istutettu kehittäjänsä sukulaistytön muistot. Mutta jos myös Deckard – yksi suosikkielokuvasankareistani –   on tietämättään replikantti, kenen muistot hänelle on istutettu? Katso oivaltava video, niin saatat tietää.

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top