HurraaKerkon Film February – tästä kaikki alkoi

Viidennen Film February -teemakuukauden kunniaksi hatunnosto elokuville, joista kaikki alkoi.
Viidennen Film February -teemakuukauden kunniaksi hatunnosto elokuville, joista kaikki alkoi.
Viidennen Film February -teemakuukauden kunniaksi hatunnosto elokuville, joista kaikki alkoi.

Mockumentti ja sotadraama käynnistivät suuren perinteen

Voi veljet – HurraaKerkon Film February -elokuvateemakuukautta vietetään jo viidettä vuotta!

Kaikki alkoi viattomasti vuonna 2011 – tai oikeastaan loppuvuodesta 2010, kun valmistelin kahta lyhytelokuvaa. Lahjaksi tarkoitetut filkat onnistuivat samoihin aikoihin ja kolahtivat sen verran kovaa itselle (oma kiva paras kiva), että päätin julkaista ne myös netissä. Cinemassacre-porukan jokalokakuinen kauhuleffafestari Monster Madness innoitti yhdistämään teokset saman otsikon alle, ja niin syntyi Film February.

En ehkä aluksi uskonut, että teemakuukaudesta tulisi perinne, mutta seuraavan vuoden aikana kehittyi lisää videoideoita ja muuta leffa-aiheista kirjoitettavaa. Niin perinne jatkui myös 2012, and the rest is history…

Vuosien varrella on ollut suuri ilo kirjoittaa rakastamastaan aiheesta kokonaisen dedikoidun teemakuukauden ajan. Videoiden taso on kenties vaihdellut ontuvasta umpisontaan ja osa on poistettu YouTubesta tekijänoikeusjuttujen takia, mutta hauskaa on ollut niitä tehdessä.

Kenties hieman ironisesti juurikin nuo Film Februaryn ensimmäiset ensi-illat ovat edelleen niitä rakkaimpia. Sen kunniaksi nostettakoon hattua teoksille, jotka aloittivat suuren perinteen.

Back To The Present

Mockumentti vilisee sisäpiirin vitsejä, jotka todennäköisesti aukeavat vain harvalle. Back To The Presentissä metsästetään kulttiklassikon huhutun jatko-osan raakamateriaaleja. Kaverini Villen kanssa tehtyyn scifi-leffaan Aatu Returns perustuva filkka tuli kuvattua kunnon rogue-meiningillä puolitoistavuotiaan Taikan päiväunten aikana. Kuvausaikaa oli niukasti ja kalustostakin tingittiin – esim. kamerajalustana käytettiin kahta päällekkäin pinottua tuolia. Lue lisää making of -muistiinpanoja täällä.

Odotus Redux

Odotuksessa pieni sotajoukko joutuu saarroksiin neuvostojoukkojen hyökätessä alueelle. Ideaa on ja onnistunutta dialogia, mutta etenkin äänipuolella oli alkuperäisessä kohennettavaa. Niinpä päätin omin luvin raiskata muiden ahkeroinnit ja remiksata kaverin tekemän lyhärin uusilla musiikeilla ja muilla efekteillä. Lue lisää making of -muistiinpanoja täällä.

To Be Continued…

Näiden kyseenalaisella tavalla mestariteosten jalanjäljissä on vuosien varrella tullut tosiaan tehtailtua yksi jos toinenkin leffa Film Februarya varten. Sama homma jatkuu pian julkaistavalla featurettella – ja toki luvassa on vielä paljon muutakin leffa-aiheista.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.