10 syytä, miksi Pimeä Uhka on paras Tähtien Sota -elokuva

Phantom Menace Pimeä Uhka
Pimeä Uhka, ah tuo kiistaton scifi-klassikko.

The Force IS strong in this one

Monet väittävät, että Episodi I: Pimeä Uhka olisi koko Star Wars -saagan kehnoin osa, rimanalitus, häpeäpilkku galaktisessa arkistossa. HurraaKerkon yhden miehen toimitus tietää kuitenkin toisin – Phantom Menace on todellinen neronleimaus, täyttä audiovisuaalista neroutta. Film Februaryn kunniaksi onkin vuorossa kymmenen syytä, miksi avaruussaippuaoopperan ensimmäinen osa on se suurin ja kaunein.

Pimeä Uhka on paras Tähtien Sota -elokuva, koska…

10. Olet nähnyt vain yhden Star Wars -elokuvan

Olet aloittanut elokuvien katsomisen numerojärjestyksessä ja tajunnut Episodi I:n olevan niin kauheaa kuraa, ettet voi jatkaa saagaa loppuun. Niinpä parhaan Star Wars -elokuvan titteli lankeaa Phantomille de facto.

9. Olet kännissä

Joskus päihtyneessä tilassa tekee virhearvioita. Eiksh hei toi Ritva ookin hei aikashhhyvännägöne?

8. Omistat tussin

Ja olet joskus – todennäköisesti kännissä (ks. kohta 9) – päättänyt tussata DVD:ssä tai Blu-ray-levyssä lukevasta numeraalista IV sen jälkimmäisen merkin pois. Et ehkä muistanutkaan, että Episodi I päättyy siihen, että Luke tuhoaa Kuolemantähden? Episode I kicks ass!

7. Se on ainoa kristillinen Star Wars -elokuva

Anakinin puheet enkeleistä vihjaavat, että kristinusko on viimein saapunut tuohon kaukaiseen galaksiin pelastamaan Voima-nimiseen pakanauskonnon nimissä toimivat harhaoppivat sielut. Lisäksi mahdollinen pakanauskon mahti kumotaan paljastamalla, että jedien taidot pohjaavat veren korkeaan midi-chlorian-arvoon – pyh puheet siitä, että Voima olisi jotenkin hengellinen kokemus!

6. Episodi I on ainoa, jonka voi skipata

Star Wars -maratoni tekee sielulle hyvää, muttei välttämättä istumalihaksistolle. Phantom Menace on oivallinen lisäys sarjaan, koska sen voi hyvällä omatunnolla jättää väliin. Ks. oikea tapa katsoa Star Warsit.

5. Tästä voi mennä vain ylöspäin

Jonnekinhan se rima pitää asettaa, jotta sen voi ylittää. Pimeän Uhkan rinnalla Episodi II vaikuttaa varsinaiselta Citizen Kanelta.

4. Siinä puhutaan tärkeistä asioista

Pimeä Uhka on kuitenkin suunnattu myös lapsille, ja lasten on syytä jo varhain oppia korruptoituneista poliitikoista, kauppareiteistä ja ihmiskaupasta. Myöskin, Episodi I on ainoa Star Wars -elokuva, jossa yksi päähenkilöistä on kehitysvammainen (Jar Jar Binks). Lapsille on hyvä opettaa sosiaalisia taitoja ja sitä, ettei ole kohtele erilaisia huonosti. Koska kaikki Episodi I:n hahmot rakastavat Jar Jaria.

3. George Lucas on jumala

Ja sellaisena erehtymätön. Ai niin – mainitsinko jo, että tämä kirjoitus oli alun perin otsikoltaan Episodi I, tuo koko elokuvasarjan tahrannut Pimeä Uhka? Onneksi LucasFilm ystävällisesti sponsoroi digitaalisen uusiopainoksen paremmilla tehosteilla ja musiikeilla. Parannukset originaaliin ovat aina poikaa. Saisinko nyt eväslaatikkoni takaisin? George? Rick?

2. Noh, koska lista

Saatoit tietääkin, että HurraaKerkko tykkää Top 10 -listoista, ja kaikissa nasevissa top 10 -listoissa on tosiaan kymmenen kohtaa. Tämäkin filler lienee kuitenkin mielenkiintoisempi lisäys sarjaan kuin Episodi I Star Wars -saagaan.

1. Koska mä olen kännissä

Ai miten niin en saisi juoda shotteja heti aamusta? Mä oon lomalla! Huomenta, Ritva!

Film February jatkuu lähipäivinä aiheella, joka sekin liittyy Tähtien Sota -elokuviin…  PÄIVITYS: Turha leikkiä mystistä – lue artikkeli  Star Warseissakin taajaan käytetyn Wilhelm Screamin taustoista.

1 comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.