Mitä trailerit paljastavat uusista Terminator- ja Batman-elokuvista?

Terminator Genisys ensi-ilta arvostelu
He's back - Arnold Schwarzenegger palaa Terminaattorin rooliin kesän 2015 Genisys-leffassa.
Batman Superman Snyder promo
Supersankarit ottavat mittaa toisistaan – mutta vasta vuonna 2016.

Missasitko nämä trailerit?

Viimeiset pari viikkoa ovat olleet varsinaista leffanörttien unelmaa, kun scifi-toimintaleffa toisensa jälkeen on esittäytynyt maailmalle uusin trailerein. On Antmanit, Ihmeneloset ja kaikki.

Eniten huomiota sai tuore The Force Awakens -elokuvan promo, joka antaa enemmän vihiä uuden sodan syttymisestä kaukaisessa galaksissa, jota niin rakastamme. Ensimmäiset ehdotukset Episodi VII:n suomenkielisestä nimestäkin on jo heitetty ilmoille.

Tähtien Sotien tulevaisuus näyttää valoisalta, mutta samalla hehkutettu kakkostraileri vei huomion kahdelta muulta leffanörttien kovasti odottaman elokuvasarjan paluulta – samalla viikolla julkaistiin nimittäin myös kesällä ensi-iltaan tulevan Terminator: Genisys -leffan uusi traileri. Myös ensi vuonna julkaistavan Batman v Supermanin teaser vuoti julkisuuteen.

Terminator Genisys teattereissa 26.6.2015

Huhumylly uuden Terminator-elokuvan ympärillä on jyllännyt pitkään. Tiedossa oli, että Arnold Schwarzenegger palaa tuttuun tuhoajan rooliinsa – joskin harmaantuneena mallina.

Monet ovat kritisoineet sankariterminaattorin ikääntymistä väkinäisenä temppuna pitää Arska mukana leffoissa, mutta omalla kohdalla idea iskee. Toki haluan harmaalle tukalle hyvän selityksen, mutten dissaisi ideaa turhaan – uusi “design” näyttää pätevältä.

Yleisesti ottaen luvassa on tiettävästi enemmän aikamatkailua kuin koskaan aiemmin – Arskakin kohtaa oman itsensä nuorempana robojamppana. Paluu tulevaisuuteen -fanina voin vain kannattaa moista aikajatkumon kanssa kikkailua – luvassa on toivottavasti suuri seikkailu.

Yksi Terminator-klisee alkaa kuitenkin ehkä pikku hiljaa tuntua väsyneeltä – miksi Arskan pitää joka ikinen kerta menettää toinen silmänsä? Punainen robosilmä on aina vaikuttava maskeeraustehoste, mutta silti. Luulisi, että vähitellen terminaattorien silmän alue tajuttaisiin rakentaa kestävämmäksi.

Uusi traileri paljastaa mielenkiintoisen koukun: ihmisten pelastusliikkeen johtaja John Connor paljastuu koneeksi. Genisys-Connor näyttää sata kertaa äijemmältä kuin Nick Stahl Terminator 3:ssa. Samoin Kyle Reesen esittäjä on pari leveliä korkeammalla kuin Salvationin versio. Sarah Connor taasen on huomattavasti… söpömpi kuin Linda Hamilton tai Lena Headey, mutta näyttää pitävän puolensa ainakin trailerin perusteella.

Genisys sisältää itse asiassa yllättävän hauskan viittauksen James Cameronin alkuperäisiin Terminatoreihin. Esittäytyessään Reeselle Arnold nähdään hymyilemässä väkinäisesti – selkeä viittaus fanien keskuudessa erittäin tunnettuun, Tuomion päivästä poistettuun kohtaukseen.

Batman v Superman vuonna 2016

Mitä Batmanille tapahtuu seuraavaksi? Sitä pohdittiin heti Christopher Nolanin The Dark Knight -trilogian jälkimainingeissa, mutta eipä tullut mieleen, että luvassa olisi eeppinen taistelu Teräsmiehen kanssa.

Batman v Superman saapuu teattereihin vasta ensi vuonna, mutta internet on seurannut tuotantoa suurella innolla. Vastikään vuodettu teaser paljastaa tulevan supersankaritaiston olevan h******n ryppyotsainen: Batman tuhoaa ikuisessa iltahämärässä kylpevää kaupunkia ja hilluu kiväärin kanssa pilvenpiirtäjän katolla, Teris taas haahuilee ympäri maailmaa ja tuijottaa taivaalle melankolisena.

Alun perin Ben Affleckin valinta Lepakkomieheksi sai tämän Bat-fanin varpailleen: perustuen miehen edelliseen supersankariyritykseen, Daredevil-floppiin, pelkäsin uskottavuuden puolesta. Elokuvaa inspiroineessa The Dark Knight Rises -sarjiksessakin Batman on huomattavasti iäkkäämpi kuin Affleck.

Kelkka on kuitenkin alkanut kääntyä vaikuttavien promokuvien myötä, ja trailerissa nähtävä panssaroitu viittasankariasu ja ylimunakas heitto “Do you bleed? You will” antavat odottaa jotain testosteronintäyteistä hyvää.

Bonus Arnold-faneille

Eikä tässä vielä kaikki. Mainitsinkin aiheesta jo taannoisessa Digilluusiossa, mutta Schwarzeneggerilta on tulossa myös elokuva, joka vaikuttaa todellakin uudelta aluevaltaukselta. Zombie-epidemiaa käsittelevä Maggie ei olekaan mikä tahansa aivoton räiskintä, vaan ennemmin draama, jossa Ison Arskan esittämä isä on menettämässä tyttärensä tuhoisalle taudille. Trailerin perusteella yllättävää potentiaalia.

IMDb:n mukaan Maggie saapuu ensi-iltaan Ruotsissa ensi kuussa. Saa nähdä, miten käy Suomen – katsoisin tämänkin mieluusti teatterissa isolta kankaalta, mutta onkohan tyytyminen levyjulkaisuun?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.