Cult Sure: Mitä tapahtui Erika Eleniakille?

Erika Eleniak – kuuminta hottia ennen Pamelaa?
Erika Eleniak at Baywatch beach set in red bathingsuit
Erika Eleniak

Erika Eleniak oli alkuperäinen “Baywatch babe”

Oli aika, jolloin rantavahtien elämää kuvaava tv-draama oli muutakin kuin pelkkää povipommien muodoilla herkuttelua. Myönnettäköön, Baywatch ei koskaan ollut Shakespearea, mutta ensimmäiset kaudet olivat sävyltään vakavampia kuin miksi sarja vuosien varrella kehittyi.

Kenties tästä syystä Baywatch ei aluksi vakuuttanut katsojia ja se pistettiin hyllylle ensimmäisen kauden jälkeen. Päähenkilö Mitch Buchannonia esittänyt David Hasselhoff näki sarjassa kuitenkin potentiaalia ja kauppasi luomuksensa toiselle kanavalle.

Pian Baywatchista tuli yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä tv-sarjoista – pitkälti varmasti kiitos ikonisiin punaisiin uikkareihin puettujen, hemaisevien uimavahtien hidastuksena nähtävien juoksentelujen.

Sarjan kuuluisin tähti “The Hoffin” ohella on varmasti silikoniblondi Pamela Anderson. Omalla kohdalla sydän sykki kuitenkin aina toiselle Playboy-mallille. 

Erika Eleniakin esittämä Shauni pelasti henkiä kolmen kauden ajan poikaystävänsä Eddien ja muun alkuperäisen näyttelijäkaartin kanssa. Kohdatessaan terroristeja, sabotoituja vesipuistoja ja jopa maanjäristyksiä alokkaasta kasvoi itsevarma hengenpelastaja.

Huhujen mukaan Eleniak poistuikin sarjasta kolmannen kauden alussa, koska ohjelma oli muuttumassa sävyltään ensimmäisiä kausia kevyemmäksi. Cue the slo-mo run.

Mutta mitä tapahtui sen jälkeen, kun Shauni kyllästyi kahluuveteen hukkuviin urpoihin ja karisteli rantahiekat kannoistaan?

Eleniakin tunnetuin rooli lienee naispääosa toimintaelokuvaklassikossa Kaappaus merellä, jossa hän esitti laivaston bileisiin palkattua stripparia. You know, koska tissit.

The Beverly Hillbilliesin ja Tales of the Crypt: Bordello of Bloodin (mahtava nimi) jälkeen esiintymiset ovat keskittyneet satunnaisiin tv-leffoihin ja reality-sarjoihin. Muutoin näyttelijätär keskitttyy vuonna 2006 syntyneen tyttärensä kanssa puuhasteluun.

Baywatch-elokuva tulossa?

Tehdessäni taustatutkimusta tätä artikkelia varten bongasin muutaman erikoisen tiedonjyvän Baywatchin kulisseista: vuosituhannen vaihteessa sarjalle kaavailtiin spinoffia Australiassa, mutta kuvauslupien kaatuessa Baywatch Down Underin pilotti pilkottiin osiin ja ympättiin osaksi alkuperäistä sarjaa. Mitchin pojan Hobien rooli oli lähellä mennä Leonardo DiCapriolle.

Koska Hollywoodissa osataan nykyään tuottaa vain jatko-osia, uusioversioita ja kauan sitten kuopattujen tv- ja leffasarjojen maineella ratsastavia b-leffoja, on tuskin yllätys, että myös Baywatchia ollaan paraikaa viemässä valkokankaalle. Filmatisoinnin päähenkilönä on Dwayne “The Rock” Johnson, jonka esittämä tiukkapipoinen hengenpelastaja asettuu rannikkoa saastuttavaa öljytykoonia vastaan.

The film will be a comedy. This differs from the original TV drama, which was unintentionally, though unforgettably, funny. (Huffington Post)

Todennäköistä floppia odotellessa paljastettakoon vielä, että Hurraakerkon yhden miehen toimitus pohti pitkään Eleniakin Playboy-alastonkuvien ymppäämistä tähän artikkeliin. Päätin pärjätä vähemmällä pervoilulla… mutta josko tässä nyt yhden kohtauksen verran herkuteltaisiin uimavalvojan suloilla.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.