Guilty Pleasures: Chantaje

Shakiran ja Maluman Chantaje-video teki historiaa saavuttamalla 100 miljoonaa YouTube-katselukertaa nopeammin kuin yksikään muu espanjankielinen kappale.

Tarkastelussa Shakiran Chantaje

Tämänkertainen syyllinen nautinto on verrattain tuoretta tuotantoa. Shakiran viime vuoden lopulla julkaiseman Chantaje-musiikkivideon latautunut tunnelma vei jokseenkin yllättäen mennessään.

Chantaje (englanniksi blackmail) on dialogi kohtalokkaan naisen kanssa, joten ei ole ihme, että suurin osa musiikkivideosta tapahtuu yöklubilla. Shakira tapaa kauppareissulla kiintiöhunksin, ja kun parin välillä on välitöntä kipinää, daami johdattelee miehen mukanaan villiin yöhön.

Muutama detalji osuu silmään videon alkumetreillä. Miksi Shakira taluttaa sikaa nepalilaisessa ruokakaupassa? Mihin sika katoaa parin jatkaessa klubille? Miten putiikin seinästä avautuu salaovi – onko koko kohtaaminen sittenkin vain ukkelin kuvitelmaa?

Äh, ketä kiinnostaa. Oikeasti (ainakin tämän) katsojan fokus on vain Shakirassa. Artisti ei näytä ikääntyneen päivääkään sitten Whenever Whereverin, ja tanssimuuvit ovat edelleen hallussa. Latinoversio popping & lockingista on edelleen muy caliente, cabron.

Chantaje-fiilistely ei toki perustu pelkästään videoon, vaan pieniin yksityiskohtiin, kuten kikkailuihin hidastempoisen biitin soundin kanssa ja siihen, että chillin ensimmäisen säkeistön jälkeen toinen säkeistö on melkeinpä räppäämistä. Kertosäkeen hokema ”puro chantaje” jää miellyttäväksi korvamadoksi.

Mutta hei ne Shakiran muuvit. Niitä katsellessa unohtaa, miten poikkeuksellisen autio yöklubi on, tai miten äijä tirkistelee Shakiraa vessassa, tai miten monta eri käyttötapaa laulajatar keksii mustalle paidalleen.

1 comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.