Arvostelussa The Running Man (1987) – katso video!

Arvostelussa Arnold Schwarzenegger -toimintaleffa The Running Man.

The Running Man – Juokse tai kuole

Saatat muistaa taannoisen arvostelun elokuvasta Cherry 2000. Nyt on luvassa toinen vuoteen 2017 sijoittuva kasari-scifari, Arnold Schwarzeneggerin tähdittämä toimintarymistely The Running Man.

Cherryllä ja Running Manilla on muutakin yhteistä kuin vuosiluku. Visiot tulevaisuudesta ovat yhtä synkeät (ja tuotantoarvot yhtä matalalla).

Running Manin vuonna 2017 luokkaerot ovat kärjistyneet, oikeusjärjestelmä kieroutunut, ja vallanpitäjät manipuloivat mediaa. Muutama ennustus osuu kenties ihan oikeaankin, mutta leffa ei ota suurista teemoista iloa irti. Tuloksena on tusina-action-leffa – mutta on elokuvassa hetkensä.

Arskan esittämä sotilas lavastetaan syylliseksi siviilien massateloitukseen. Hänet pakotetaan osallistumaan TV:n suosituimpaan reality-ohjelmaan, jossa gladiaattorihahmot jahtaavat ja tappavat rikollisia viihteen vuoksi.

Leffan kökköydestä kertoo se, että sen parasta antia ovat starojen sijaan statistit – The Running Man -kisan live-yleisö, joka seuraa tapposhow’n tapahtumia fanaattisella innolla.

Arska pistää kuitenkin vaanijoille kampoihin ja vähitellen yleisö alkaa kääntyä hänen puolelleen. Arska myöskin keksii yhtäkkiä liittoutua hallitusta vastustavien kapinallisten kanssa ja aloittaa vallankumouksen, joka paljastaa vallanpitäjät valehtelijoiksi.

The Running Man perustuu Stephen Kingin tarinaan, joten potentiaalia mielenkiintoisempaa materiaalia olisi voinut odottaa. Lopputulos on valitettavasti täyttä b-kamaa. Kaikki on erittäin halvan näköistä.

Ehkä panokset olisivat olleet korkeammalla, jos päähenkilö olisikin voittamattoman miehen maineessa olevan Arskan sijaan ollut joku muu Ben Richardsin rooliin ehdolla olleista, kuten esimerkiksi Christopher Reeve tai Road Housea tähdittänyt Patrick Swayze.

Viimeksi Kasarikesän varrella: Mitä tapahtui Nik Kershaw’lle?

4 comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.