Arvostelussa Atomic Blonde

Atomic Blonde on vuoden1989 kylmän sodan tunnelmiin sijoittuva, yllättävän viihdyttävä action-leffa.
Atomic Blonde on vuoden 1989 kylmän sodan tunnelmiin sijoittuva, yllättävän viihdyttävä action-leffa.

Charlize Theron osoittautuu badass-toimintasankariksi

Kiinnostuin katsomaan Atomic Blonden lähinnä sen kasariestetiikkaa huokuvan mainosjulisteen vuoksi, joten odotukset olivat verrattain matalalla. Elämys olikin erittäin positiivinen, sillä Atomic Blonde on yllättävän viihdyttävä action-elokuva.

Charlize Theronin esittämä agentti Lorraine Broughton lähetetään Berliiniin selvittämään kollegan kuolemaa, minkä lisäksi hänen on (Mission: Impossible -tyyliin) löydettävä vakoojien salanimiä sisältävä lista.

Atomic Blonde sijoittuu mielenkiintoiseen ajankohtaan: päiviin ennen Berliinin muurin purkamista. Tämä on raikas tuulahdus, sillä Euroopan kylmää sotaa käsittelevät leffat ovat nykyään harmillisesti kiven alla.

The Coldest City -nimiseen sarjakuvaan perustuva rymistely oli Theronin passion project, mikä näkyy myös valkokankaalla: näyttelijätär hoitaa suuren osan omista stunteistaan. Broughtonin hahmo on kaikkea muuta kuin moniulotteinen, mutta pelkäksi neon-valoissa poseeraamiseksi Theronin roolisuoritus ei todellakaan jää.

Luvassa onkin brutaaleja käsirysyjä, jotka on kuvattu pitkinä ottoina ilman turhaa kameran heilutusta tai mukaesteettisiä hidastuksia.

Atomic Blondesta nousee tuskin suurta toimintaleffaklassikkoa, mutta se nousee selkeästi tusinatoimintarainojen yläpuolelle. Agenttijännärin parasta antia ovat Theronin omistautuminen, leffan vakava tunnelma ja intensiivinen action.

Viimeksi Kasarikesän varrella: Arvostelussa The Jacksonsin pahamaineinen musiikkivideo Torture – katso video!

Broughtonin suhde ranskalaisen agentin kanssa saattoi myös lisätä elokuvanautintoa.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.