TOP 10 Michael Jackson -musiikkivideota 80-luvulta

Michael Jackson on tuottanut liudan legendaarisia musiikkivideoita. Nyt listataan 80-luvulla julkaistujen kovimmat.

Suosikkini Popin kuninkaan 80-luvulla julkaisemista musavideoista

Michael Jackson on ehdoton suosikkiartistini. Musiikin ohella Michael tuotti pitkän uransa aikana liudan ikimuistoisia musiikkivideoita. Koska taannoinen Torture-arvostelu kääntyi kriittiseksi, nyt listataan eniten fanittamani teokset Michaelin 1980-luvulla julkaisemista musiikkivideoista.

Mikä on sinun Michael Jackson -suosikkisi? Kerro kommenteissa!

10. The Jacksons: Can You Feel It (1980)

Jacksonin veljesten muodostaman bändin kulta-aika oli hiipumassa unholaan uuden vuosikymmenen kynnyksellä, mutta yksi viimeisistä yhdessä purkitetuista videoista onkin sitten varsinainen epookki. Mahtipontisen biisin mahtipontisella videolla veljekset näyttäytyvät tähtipölyä kylvävinä kultaisina jumalolentoina.

9. Paul McCartney & Michael Jackson: Say Say Say (1983)

Kaksikko esittää maata kiertäviä, ”ihmelääkettä” myyviä huijareita. Artistit pelaavat erinomaisesti yhteen musiikkivideolla, ja jokseenkin yllättäen Paulin elekieli on paikoin jopa Michaelia tyylikkäämpää. Miinuspisteitä ropisee siitä, että Michaelin ihastusta esittää Latoya-sisko.

8. The Way You Make Me Feel (1987)

Michael vokottelee kadulla kohtaamaansa irmaa huutelemalla perään ja elehtimällä enemmän kuin vihjailevasti. Daami on kuitenkin leikissä mukana ja pimeällä kujalla vedetyn loppuhuipennuskoreografian lumoissa, mutta jälleen jännitteet lässähtävät, kun pariskunta vain HALAA videon lopussa.

7. Bad-intro (1987)

Bad-biisi ei kuulu suosikkeihini, mutta musiikkivideo alkaa komeasti. Martin Scorsesen ohjaamassa lyhytelokuvassa Michael esittää korkeakoulusta ghettoon palaavaa nuorukaista, joka on vieraantunut kavereistaan. Harmi, ettei Michael panostanut näyttelijänuraansa, sillä potentiaalia vakuuttaviin esityksiin olisi ollut.

6. Leave Me Alone (1987)

Animaation mielikuvituksellisuus tekee vaikutuksen. Tabloideja kritisoivasta videosta löytää joka katselukerralla uusia yksityiskohtia (esimerkiksi Michaelin Havaiji-paidat tuli huomattua vasta tätä artikkelia kirjoittaessa).

Tsekkaa myös Digilluusion versio Michael Jacksonin Invincible-albumista

5. Thriller (1983)

Kaikkien aikojen tunnetuin musiikkivideo on tunnelmallinen kauhuelokuvapastissi. Ikonisen tanssikohtauksen koreografia ei kuitenkaan kolahda. Se tuntuu paikoin vähän… lapselliselta. Parasta antia ovat alun feikkikauhuelokuva, maskeeraustehosteet – ja Michaelista paistava riemu popcorneja syödessä.

4. Dirty Diana (1987)

Musiikkivideo on Michaelin tuotannoksi jokseenkin poikkeuksellinen, sillä kyseessä on konserttitaltiointi. Mikä tahansa keikka ei kuitenkaan ole kyseessä. Video on täynnä melodraamaa valaistuksesta Michaelin eläimelliseen revittelyyn. Se toimi varmasti esikuvana Give In To Me -videolle, joka sekin on tyylikäs, muttei aivan yhtä rosoinen.

3. Billie Jean (1983)

Suosikkibiisini musiikkivideolla Michael esittää paparazzi-toimittajan jahtaamaa avaruusolentoa. Kaduilla haahuillessaan Michael on turhan ilmeetön. Artisti on kuitenkin liekeissä tanssiessaan pitkin käytävää, jonka laatat syttyvät askelten alla.

Katso, minne Billie Jean sijoittuu 34 Jackson-suosikkibiisilistallani.

2. Beat It (1982)

Michael toimii jengisodan rauhanvälittäjänä, ja riita sovitaan tietysti tanssimalla. Koreografia on yksi MJ-suosikeistani. Tanssi myös alkaa tavallaan orgaanisesti ”tarinan ehdoilla”, kun esimerkiksi The Way You Make Me Feelissä esitys tuntuu päälle liimatulta.

1. Smooth Criminal (1987)

Smooth Criminal on pelkkää kohokohtaa alusta loppuun. Koko video on suuri tanssiesitys, jonka jokaisesta ruudusta löytyy loputtomasti yksityiskohtia, joilla herkutella. Michaelin liikkeet ovat sähköisiä. Suosikkihetkiäni ovat artistin sisääntulo täydellisine kolikonheittoineen, bilispallon murskaus, lyhyt moonwalk gangsterin otteesta pakenemiseksi ja tietysti fysiikan lakeja uhmaava etunoja.

Viimeksi Kasarikesän varrella arvosteltiin The Jacksonsin Torture ja vuoteen 1989 sijoittuva toimintajännäri Atomic Blonde

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.