Kuukauden Digilluusio: Uudet 10 tekijää, joita seuraan somessa

Digilluusio sosiaalisen median ammattilainen
Digilluusio-sarja palaa kesälomalta ja tarjoaa some-inspiraatiota.
Digilluusio sosiaalisen median ammattilainen
Digilluusio-sarja palaa kesälomalta ja tarjoaa some-inspiraatiota.

Sosiaalinen media on täynnä inspiraatiota

Koostin muutama vuosi sitten lyhyen listan tekijöistä, joita seuraan sosiaalisessa mediassa. Sittemmin vastaan on tullut lukematon määrä uusia informaation ja viihteen lähteitä, joten ajattelin esitellä kymmenen tutustumisen arvoista tiliä lisää.

Lista ei ole missään erityisessä järjestyksessä, ja se on tietysti pelkkä pintaraapaisu – työskentelen sosiaalisen median parissa, joten olen varmasti keskivertokäyttäjää herkempi seuraamaan eri alojen tekijöitä, ilmiöitä tai brändejä.

Seuraavat seurattavat ovat joka tapauksessa inspiroineet niin töissä kuin vapaa-ajalla, joten toivottavasti sinäkin löydät listalta jotain antoisaa.

Kerro myös omista suosikeistasi!

10 Casey Newton

Yhden suosikkisivustoni, The Vergen toimittaja Casey Newton kiertää teknologia-alan tapahtumissa tai testailee uusimpia innovaatioita. Mielenkiintoisten uutisten ja kolumnien ohella Casey twiittaa hirtehisiä kommentteja tutkimaansa alaan liittyen.

9 Social Media Minute with Jan Rezab

Someduunarin on pysyttävä kartalla alan trendeistä. SocialBakersin Jan Rezabin jokaviikkoinen kommentti tarjoaa usein kiintoisia näkökulmia tai vinkkejä, miten hyödyntää merkittävimpiä ilmiöitä.

8 Someduunarit

Some-kanavat ovat täynnä asiantuntijaryhmiä, mutta oma suosikkini on Someduunarit.

Sanoinko ’someduunari’? Vertaistuen antaminen on tärkeää etenkin ammateissa, joissa tekijä piiloutuu brändin logon taakse. #Somefi ja muut hashtagit auttavat löytämään kollegoita Twitteristä, mutta mielenkiintoisin suomalaisten some-ammattilaisten keskustelu käydään nopeasti lähes tuhanteen jäseneen kasvaneessa Facebook-ryhmässä.

7 Verena Smit

Instagram on käyttötarkoitukseltaan esimerkiksi Facebookia vahvemmin ”interest-based”, ja palvelusta löytyykin niin paljon seurattavaa, että voisin koostaa Instagram-suosikeistani oman listansa. Brasilialainen taiteilija Verena Smit houkutteli seuraamaan ”sanakorjaustensa” avulla.

6 Iiris Heikka

Instagram on täynnä huikeita valokuvaajia, mutta suomalainen Iiris katsoo maailmaa aivan omasta näkökulmasta ja löytää arkisista asioista aina jotain mielikuvituksellista.

5 Andrei Koivumäki

Kiinteistövälittäjä mehuttaa kaupantekotaitojaan niin huikealla draivilla, ettei voi kuin ihailla. Onko Andrei Suomen Gary Vaynerchuck?

4 Pakalu Papito

sleeping is nice because ur not actually dead and ur not awake so its a win-win situation

— pakalu papito (@pakalupapito) August 24, 2017


Twitteristä etsitään asiantuntijoiden mielipiteitä, mutta sekaan mahtuu myös huikeita huumoritilejä. Douchebag Strategist ja Dark Stock Photos piikittelevät markkinointialan konventioita, Medieval Reactions taas löytää yhtymäkohtia keskiaikaisen ja nykykulttuurin välillä. Pakalu Papiton itseä halventava one-linerit ovat kuitenkin omassa luokassaan.

3 WhispersRed ASMR

Kerroin ASMR-innostuksestani jo aiemmassa Digilluusiossa. Yhteisöstä löytyy useita laadukkaita videoita, mutta omalla kohdalla sydäntä lähinnä on edelleen englantilaisen Emman tuotanto.

2 Jazzegger

https://www.instagram.com/p/BVnGephBqMC/?taken-by=jazzegger

Itävaltalaisen mallin rehelliset kertomukset muotimaailman karuista puolista ovat kohauttaneet useaan otteeseen. Jazz tunnetaan etenkin #truthbehindtheshot-postauksistaan.

1 Glossier

Lopuksi vielä brändi, jonka yhteisöllinen brändinrakennusstrategia on saanut jopa täysin kohderyhmään kuulumattoman faniutumaan. Kovimmin kolahtavat IG Stories -julkaisut, joissa työntekijät nähdään suorittamassa verkkosivupäivityksiä ja muita ”arkisia” tehtäviä. Glossier on sisältömarkkinointia parhaimmillaan.

Edellisen kerran Digilluusiossa: Videostrategian työkaluja Googlelta

Easter Egg: Luonnollisesti suosittelen seuraamaan @hurraakerkko-tiliä Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä. Jos haluat nähdä Spectacles-lasit tositoimissa, tsekkaa tilini Snapchatissä. Mikäli taas teknologia-aiheet ja pop-kulttuuri ovat lähellä sydäntä, tilaa YouTube-kanavani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.