Katso video: Despacitolla vai ilman? Kerkon Virallinen Kesäbiisi 2017

Kerkon Virallinen Kesäbiisi valitaan jälleen.

Syksyn tullen valitaan jälleen Kerkon Virallinen Kesäbiisi

Highlander-tyyliin voittajia voi olla vain yksi, mutta kilpailu Kerkon Virallisen Kesäbiisin tittelistä oli kovaa. Niinpä on nostettava hattua muillekin ehdokkaille.

Kesän isoin hitti ympäri maailmaa oli tietysti Despacito, ja tietysti se löysi tiensä myös kesäbiisiehdokkaaksi. Alkuhuuman jälkeen into kuitenkin laski, kun puhki soitetusta hitistä tuli ennemmin huumorin kohde.

Omalla kohdalla ikimuistoisempi musiikillinen elämys oli yhden suosikkiartistini, The Weekndin, näkeminen livenä. Kaisaniemessä järjestetty keikka oli huikea.

Vuoden retro

Joka vuosi palkitaan myös Vuoden retrobiisi.

Sivustolla on viime kuukaudet juhlistettu kultaista 80-lukua Kasarikesän merkeissä. Niinpä oli luontevaa, että voittajaksi nousee jokin aikakauden biisi.

Yleisesti ottaen suurin osa kategorian ehdokkaista olivat rockia.

The Running Manin lopputekstibiisi, John Parrin Restless Heart on kokoelma kliseisimpiä rock-kielikuvia. Jimi Hendrixin If 6 Was 9 koukuttaa rosoisella groovellaan.

Yksi vahvimmista ehdokkaista oli Kenny Logginsin If It’s Not What You’re Looking For (kylläpä oli jossittelevia otsikoita), mutta selkeä ykkönen oli todellisessa tehosoitossa ollut, Foreignerin kaihoisa balladi That Was Yesterday.

Katso tähänastiset Kerkon Kasarikultti-videot YouTubessa

Retrosoundia riitti myös nykypäivän hiteissä. Loggins esiintyi toisen AOR-legendan, Michael McDonaldin kanssa Thundercatin biisissä Show You The Way ja Anna Puu kertoi, että Tarviin vielä yhden yön aikaa. Nostalgisin tribuutti kasarisoundille oli kuitenkin Aksulin upea italodisco Heinäkuu.

Vuoden värssy

Kunnon kesäbiisi on muutakin kuin iskevä biitti – myös lyriikoilla on merkitystä.

Charlie Puthin Attention oli vahva Kesäbiisi-ehdokas, joka ansaitsee myös Vuoden värssyn kunniamaininnan hienolla vertauksella ”I know that dress is karma, perfume regret”.

Tässä on Kerkon Virallinen Kesäbiisi

Varteenotettavia viralliseksi kesäbiisiksi oli jopa yllättävän paljon. Kärkikahinoissa olivat muun muassa Lennon raikas Some Lovin’, Alien: Covenant -leffasta bongattu Paolo Nutinin Let Me Down Easy ja Plazan kutubiisi Personal.

Hittien joukosta nousee kuitenkin yksi ylitse muiden.

Voittaja on oikea musagenrehybridi, joka ei turhia jarruttele, vaan liukuu alusta loppuun rennoissa tunnelmissa. Kerkon Virallinen Kesäbiisi 2017 on Calvin Harrisin Slide.

Syksyn sävel

Kuuntele kaikki ehdokkaat alla olevasta Spotify-soittolistasta.

Mukana on myös perinteiden mukainen valinta syksyksi. Hämärtyviin iltoihin suunnataan electronica-hengessä Jean-Michel Jarren klassikon Fourth Rendez-Vous’n tahtiin.

Katso myös, mikä oli virallinen kesäbiisi viime vuonna

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.