Arvostelussa unohdettu uranuurtaja The Last Starfighter (1984)

Arvostelussa scifi-seikkailu the Last Starfighter.

Valmistaudu Last Jedi -ensi-iltaan katsomalla tämä Star Wars -kopio

Syksy 2018 on odotettujen scifi-elokuvien aikaa: ensi-illassa ovat niin Blade Runner 2049 kuin The Last Jedi. Sen kunniaksi arkistoista kaivetaan arvosteltavaksi tieteisseikkailu The Last Starfighter. 

Vuonna 1984 julkaistu elokuva on juoneltaan ja tyyliltään hyvin samankaltainen kuin Tähtien Sota ja Paluu Tulevaisuuteen.

Trailer parkissa asustava Alex käyttää vapaa-aikansa pelaamalla. Suosikkikolikkopeli paljastuukin salaiseksi testiksi, jonka avulla rekrytään lentäjiä osallistumaan ulkoavaruudessa käytävään suureen sotaan.

Vaikka Starfighterin erikoistehosteet olivat aikansa huippua – alkuperäinen Tron oli sen ohella yksi ainoista elokuvista, joka nojasi niin vahvasti tietokoneanimaatioihin – siitä ei noussut samanlaista klassikkoa kuin edellä mainitut teinin aikuistumista outoihin maailmoihin matkatessa käsittelevät elokuvat.

Näin sen alle kouluikäisenä ja otokset Alex-kloonista peiton alla ja Centauri-avaruusolennosta irrottamassa kasvojaan kytivät mielessä vuosienkin jälkeen.

The Last Starfighterin tarina ei ole omaperäisimmästä päästä, mutta se tarjoaa juuri sen, mitä 80-lukulaiselta seikkailuelokuvalta saattaa toivoa. Suosittelen.

Lisää kasari-scifiä tarjoavat Videodrome, Lifeforce ja alkuperäinen Blade Runner.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.