Hurraakerkon vuosi 2017 – In Memoriam

Aika muistella, mitä Hurraakerkko-sivustolla tapahtui vuonna 2017.

State of the Blog Address

Vuosi 2018 aloitetaan katsomalla vielä kerran menneeseen.

Henkilökohtaisella vuoteen 2017 kuului muutamia vastoinkäymisiä, mutta sitä värittivät myös uudet ihmiset ja monet ikimuistoiset elämykset.

Ylitin itseni monella tapaa ja opin uusia asioita itsestäni. Huomasin, että on parempi sanoa kuin olla sanomatta. Koin ensi kertaa Ranskan, Tanskan ja Unkarin. Töissä kasvoin uuteen rooliin. Seurasin upean tyttäreni kasvua pohjattomalla ylpeydellä.

Sain myös valmiiksi vuosia kestäneen kirjaprojektin, minkä jälkeisessä luovassa ”krapulassa” keskitin energiani blogiin ja etenkin videoihin. HurraaKerkon vuosi olikin erittäin aktiivinen: 53 artikkelia ja ennätykselliset 35 videota! Kaiken kaikkiaan sivustolla käytiin noin 11 300 kertaa.

Vanhojen klassikoiden, kuten Miten keskustella keravalaisen kanssa ja sekä vuoden 2014 että 2016 ohjeet some-kalenterin rakentamiseen, lisäksi luetuimpia artikkeleita olivat Digilluusio-artikkelit

Suosittuja olivat myös muun muassa What is moon bone – suomalaisia sanontoja englanniksi sekä The Last Jedi -spekuloinnit.

Yksi omista suosikeistani oli perinteinen Kerkon Virallisen Kesäbiisin valinta.

Olen iloinen, että ehdin julkaista sisältöä niin aktiivisesti. Pääfokuksessa oli 80-luvulle omistettu YouTube-sarja Kerkon kasarikultti, jossa esitellään aikakauteen liittyviä elokuvia, musiikkivideoita ja sarjoja.

Nopea tuotantotahti opetti paljon tarkkuudesta ja optimoinnista. Vaikka sarjan osat onnistuivat vaihtelevasti, ahkerointi oli positiivinen yllätys – aiempina vuosina yksittäistenkin videoiden tuottaminen tuntui haasteelliselta, mutta nyt tehtailin niitä monta kymmentä.

Mitä on luvassa vuonna 2018?

Tutut teemat, kuten Digilluusio, Cult Sure, teemakuukausi Film February ja erilaiset arvostelut jatkuvat myös vastaisuudessa. Kasarikultin lisäksi tavoitteena on kehitellä muitakin videosarjoja.

Sivuston ulkomuoto on uudistunut viime vuosina verrattain taajaan, ja uudistuksia lienee luvassa myös lähiaikoina.

En tapaa asettaa tavoitteita julkaisujen määrälle, mutta pyrin tulevaisuudessa pyhittämään enemmän aikaa oikolukemiselle. Toisinaan sisältö livetetään pitkän kirjoitussession päätteeksi. Kärsimättömyys näkyy kirjoitusvirheinä, joita joskus korjataan vielä vuosienkin jälkeen.

Näin lopuksi haluan kiittää lukijoita ja katsojia. Olen todella otettu kaikesta positiivisesta palautteesta, jota olen saanut somessa ja myös kasvotusten. Rohkaisevien sanojen innoittamana uuteen vuoteen suunnataan entistä paremmilla fiiliksillä!

Pitkäaikaiset seuraajat ovat varmasti huomanneet, miten kierrätän vanhoja kuivia vitsejä vuodesta toiseen. Niinpä loppukevennyksenä tarjotaan vielä lyhyt kokoelma viime vuoden tuotannoista:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.