Arvostelussa Against All Odds (1984) – katso video!

Against All Oddss, pääosissa Jeff Bridges, James Woods ja Rachel Ward.

Kaikki pelissä tarjoaa draamaa ja jännitystä

Ystävänpäivän kunniaksi ollaan romanttisissa tunnelmissa – Kerkon kasarikultin arvostelussa on Jeff Bridgesin ja James Woodsin tähdittämä trilleri Kaikki pelissä (1984), joka tunnetaan parhaiten Phil Collinsin esittämästä tunnusbiisistä Against All Odds.

Juoni

Bridges esittää ikääntyvää futiksenpelaaja Terry Brogania, joka kulkeutuu osaksi paikallispoliitikkojen ja rikollisten ohjailemaa hämäräkuvioiden verkkoa.

Saatuaan fudut joukkueestaan Terry suostuu auttamaan kaveriaan ja jäljittämään tämän karkuteillä olevan tyttöystävän. Kohde löytyy Meksikosta, mutta kaksikon välillä on kipinää. Pian Terry ja Rachel Wardin esittämä Jessie rakastuvat.

Rakkaustarina menee kenties hieman saippuaoopperan puolelle – etenkin kuhertelu maya-temppelin raunioiden uumenissa – mutta näyttelijänsuoritukset ja hahmoja syventävä dialogi vakuuttavat.

Jessien mustasukkainen miesystävä Jake, jota esittää Videodromestakin tuttu James Woods, lähettää palkkatappajan kaksikon perään. Jessie taltuttaa hyökkääjän mutta palaa omistushaluisen poikaystävänsä luo. Terry haluaa eroon koko hommasta, mutta asiat monimutkaistuvat, kun hänelle paljastuu niin James Woodsin kuin Jessien sukulaisten salaiset bisnekset. 

Lukuisat sivujuonet nivoutuvat vähitellen toisiinsa ja loppuhuipennuksessa onkin panokset korkealla, kun Terry yrittää suojella rakastettuaan rikollisilta. Jessie tappaa Jaken, mutta joutuu katkomaan siteensä Terryyn vastineeksi siitä, että hänen syyllisyytensä kahteen surmaan peitellään.

Suosikkikohtaukseni on katkeransuloinen epilogi. Terry ei saa lähestyä Jessietä, mutta heidän katseensa kohtaavat väkijoukon keskellä. Seuraamme pitkään, kun Jessien kyyneleet valuvat Collinsin klassikkoballadin tahtiin lopputekstien ajan.

Kohtauksessa on myös symboliikkaa. Rachel Ward käyttää elokuvan läpi punaisia vaatteita, mutta loppukohtauksessa näemme Bridgesin samoissa väreissä.

Romanttinen trilleri

Taylor Hackfordin ohjaustyö on uusiofilmatisointi vuonna 1947 julkaistusta elokuvasta Out of the Past. Alkuperäisversion tähdet Jane Greer ja Paul Valentine esiintyvät myös Against All Oddsissa sivurooleissa. Hackfordin ansioluettelosta löytyy useita hittejä, kuten Upseeri ja herrasmies, Paholaisen asianajaja ja Ray.

Against All Odds (Take a Look at Me Now) on yksi kaikkien aikojen suosikkiballadeistani, joten oli ilo huomata, että myös sen inspiroinut elokuva on näin onnistunut. Kaikki pelissä on kaikkea muuta kuin pelkkä hömppäelokuva. Se on sekoitus trilleriä ja romanttista draamaa. Poikkeuksellinen yhdistelmä tuo mieleen vuoden 1992 elokuvan The Bodyguard, jonka pääosissa nähtiin Whitney Houston ja Kevin Costner.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.