Arvostelussa Against All Odds (1984) – katso video!

Against All Oddss, pääosissa Jeff Bridges, James Woods ja Rachel Ward.

Kaikki pelissä tarjoaa draamaa ja jännitystä

Ystävänpäivän kunniaksi ollaan romanttisissa tunnelmissa – Kerkon kasarikultin arvostelussa on Jeff Bridgesin ja James Woodsin tähdittämä trilleri Kaikki pelissä (1984), joka tunnetaan parhaiten Phil Collinsin esittämästä tunnusbiisistä Against All Odds.

Bridges esittää futiksenpelaaja Terry Brogania, joka kulkeutuu osaksi paikallispoliitikkojen ja rikollisten ohjailemaa hämäräkuvioiden verkkoa.

Saatuaan fudut joukkueestaan Terry suostuu auttamaan kaveriaan ja jäljittämään tämän karkuteillä olevan tyttöystävän. Kohde löytyy, mutta kaksikon välillä on kipinää. Pian Terry ja Rachel Wardin esittämä Jessie rakastuvat.

Kyseessä ei ole mikä tahansa hömppäleffa. Lukuisat sivujuonet nivoutuvat vähitellen toisiinsa ja loppuhuipennuksessa onkin panokset korkealla, kun Terry yrittää suojella rakastettuaan rikollisilta.

Rakkaustarina menee kenties hieman saippuaoopperan puolelle, mutta näyttelijänsuoritukset vakuuttavat ja kliseisen kuhertelun keskellä on paljon hahmoja syventävää dialogia. Leffassa on myös jännittävät hetkensä.

Suosikkikohtaukseni on katkeransuloinen epilogi, jossa Jessien kyyneleet valuvat Collinsin klassikkoballadin (yhden suosikkislovarini) tahtiin.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.