Mitä tapahtuu Star Wars -elokuvassa Solo?

Millainen on Han Solon sooloseikkailun juoni?
Millainen on Han Solon sooloseikkailun juoni?

Solo: A Star Wars Story saapuu teattereihin 23.5.2018

Skywalker-saagaa jatkava Episode VIII: The Last Jedi on hädin tuskin ehtinyt poistua teatterilevityksestä, kun uusi Tähtien Sota -elokuva jo saapuu.

Solo: A Star Wars Story keskittyy legendaarisen Millennium Falconin kapteenin nuoruusvuosiin.

Han Solon roolissa ei siis nähdä Harrison Fordia, vaan Alden Ehrenreich. Ford kuitenkin neuvoi uutta Soloa sekä elokuvan ohjaajaa Ron Howardia hahmon saloihin.

“Harrison’s a very thoughtful actor and an artist, and I wanted to know what he learned about the character. He said that Han is always torn between that sense that he was, in a way, an orphan and therefore both yearned for connection with people and struggled with it at the same time. I thought that was pretty interesting.” – Ron Howard

Standalone-elokuvien karikkoinen tie

Perinteisten, roomalaisin numeraalein nimettyjen episodien ulkopuoliset Star Wars -leffat aloittanut Rogue One ei säväyttänyt lukuun ottamatta loppuhuipennusta ja yhtä kaikkien aikojen Darth Vader -kohtauksista.

Lue myös: top 40 suosikkikohtaustani Star Wars -elokuvista

Rogue Onea leikeltiin ankaralla kädellä, mutta sotkuista tarinaa merkittävämpi epäkohta oli harvinaisen epäkiinnostavat hahmot.

Solo-elokuvan tuotanto ei sekään ole ollut pelkkää onnistumista. Howard hyppäsi kyytiin puolivälissä, kun alkuperäisillä ohjaajilla Phil Lordilla ja Christopher Millerillä meni sukset ristiin Disneyn/Lucasfilmin kanssa.

Fani uskaltaa kuitenkin luottaa onnistumiseen. Ohjaajan pallille on saatu todellinen veteraani, ja promomateriaalien perusteella Solon look ja eleet ovat Ehrenreichilla hallussa.

Solo-elokuvan juoni

Solo: A Star Wars Story kertoo Hanin ensikohtaamisista Chewbaccan (Joonas Suotamo) ja Lando Calrissianin (Donald Glover) kanssa.

Tapahtumat sijoittuvat noin kymmenen vuotta ennen Uutta toivoa. Imperiumi sortaa galaksia, muttei välttämättä ole vielä niin voimakas kuin alkuperäisessä trilogiassa.

Nuoren Solon kerrotaan tuntevan katujen tavat, muttei välttämättä aina tietävän, kehen luottaa.

Trailerin alussa Solo potkitaan ulos Imperiumin lentoakatemiasta omapäisyyden takia.

Hän lyöttäytyy yhteen Beckett-nimisen rikollisen kanssa. Woody Harrelsonin esittämästä hahmosta tulee Solon mentori. Oletettavasti tiimi suorittaa jonkin uhkarohkean rikoksen, joka pakottaa heidät pakenemaan Imperiumin kynsistä. Huhujen mukaan elokuvassa nähdään Darth Vader, mutta kyse lienee korkeintaan lyhyestä cameosta.

Olisi itse asiassa piristävää nähdä Star Wars -leffa ilman Voiman käyttöä (Rogue Onekin olisi pärjännyt hyvin ilman Chirrut Imwen Voima-loruja). Sivumennen sanoen toivon myös, että Solo laajentaa elokuvien maailmaa itsenäisemmin kuin Rogue One, joka kytkeytyi vahvasti Uuteen toivoon.

Seikkailun varrella Sololla vaikuttaa kehittyvän säpinää Qi’Ra-nimisen kaunottaren kanssa. Qi’Raa esittävän Emily Clarken mukaan Solo ja hänen hahmonsa ovat olleet tuttuja lapsesta asti.

Mukaan on kiinnitetty myös Thandie Newton, Warwick Davis, Paul Bettany ja Clint Howard. Näyttelijäkaarti on täynnä tähtiä, joita ei olisi koskaan kuvitellut näkevänsä samassa elokuvassa.

Elokuvaa on luonnehdittu kaikkien aikojen hauskimmaksi Star Wars -elokuvaksi, mutta ainakaan tiisereissä ei huumoria nähdä. Luvassa on tummanpuhuvaa kuvastoa ja tiukkoja tilanteita, kuten takaa-ajoja ja western-tyylisiä standoffeja.

Trailerin lopussa Solo nähdään Falconin puikoissa. Näemmeköhän, miten hän voittaa aluksen Landolta, tai miten hän suorittaa Kesselin kierroksen ennätysajassa?

Paul Bettany esittää rikospomo Dryden Vosia. Onkohan kyseessä tiiserissäkin nähtävä Mad Max -hahmon ja samurain yhdistelmä?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.