Näin korjaat bugin The Last Jedi -Blu-ray-levyssä

The Last Jedi Blu-ray
The Last Jedin Blu-ray ei toimi kaikilla soittimilla – näin korjaat ongelman.
The Last Jedi Blu-ray
The Last Jedin Blu-ray ei toimi kaikilla soittimilla – näin korjaat ongelman.

Odotin Rian Johnsonin ohjaaman Star Wars -elokuvan bd-julkaisua niin kuumeisesti, että tilasin sen steelbook-painoksen kuukauden etuajassa.

Paketin saapuminen osoittautui kuitenkin varsinaiseksi antikliimaksiksi: Blu-ray ei suostunut pyörimään ensimmäistä latausruutua pidemmälle. Kaiken lisäksi soitin tuntui jumittuvan, joten ainoa tapa saada levy ulos oli katkaista sähköt ja painaa Eject heti uudelleenkäynnistyksen jälkeen. I have a bad feeling about this!

Vika toistui useamman kerran, joten testasin, josko vika olisi itse soittimessa. Kyseessä on vanhempi Sony-laite. Ei – se kuitenkin suostui toistamaan muita levyjä normaalisti.

Ongelma jatkui myös toisella The Last Jedi -kopiolla, joten aloin epäillä, että muillakin saattoi olla samoja toisto-ongelmia.

Veikkaus osui oikeaan, ja ratkaisu löytyikin Reddit-palstalta.

Bugin saa korjattua varsin yksinkertaisella konstilla: kytkemällä videoasetuksista pois kohdan Blu-ray 24p. Lupa hypätä X-Wingiin ja räjäytellä asioita myönnetty!

Nautin itse elokuvasta niin paljon, että voisin päivittää listaani Top 40 Star Wars -kohtauksista. Lue myös, mitä tapahtuu elokuvassa Solo: A Star Wars Story.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.