Kuukauden Digilluusio: 5 asiaa, jotka kauhistuttavat someduunaria

social media manager pelko trolli
Halloweenin kunniaksi listataan ilmiöitä, jotka pelottavat karaistunuttakin some-ammattilaista.
social media manager pelko trolli
Halloweenin kunniaksi listataan ilmiöitä, jotka pelottavat karaistunuttakin some-ammattilaista.

Hyytävää halloweeniä!

Sosiaalisella medialla on pimeä puolensa, mutta someduunari taistelee urhoollisesti heittaajia vastaan ja puolustaa ammatillista kunniaansa.

Toki alan ammattilaisilla on omat kryptoniittinsa. Tässä muutama someduunaria kauhistuttava ilmiö. Päivitys 2019: lue myös jatko-osa 5 uutta someduunarin pelkoa.

#5 Postaaminen väärälle tilille

Useita tilejä hallinnoidessa saattaa epähuomiossa julkaista väärän sisällön väärällä tilillä. Yleensä virheen huomaa välittömästi julkaisun jälkeen, toisinaan ei, ja kakkuresepti jää teleoperaattorin fiidiin aiheuttamaan häkellystä. 

Lue myös: Näin rakennat sisältökalenterin somea varten

#4 Julkaisussa on kirjoitusvirhe

Jokainen ylpeä someduunari kauhistuu huomatessaan, että oikoluvusta huolimatta sisältöön eksyi kirjoitusvirhe. Toimi nopeasti ennen kuin trollit hyökkäävät näsäviisastelemaan!

Ikävintä virhe on keskellä IG Stories -virtaa, koska sisältöjen järjestystä ei voi muokata, tai YouTubessa ja Twitterissä, koska… noh, pitää nähdä vaivaa – on poistettava koko sisältö ja julkaistava uudelleen. (Ihan oikeasti Twitter – Facebook rakentaa teknologiaa oman ihon avulla kuuntelemiseksi, ja teillä ei edelleenkään voi muokata twiittejä.)

Toki moka voi osoittautua lahjaksikin. Yleisö villiintyy, kun brändi unohtaa ajastaneensa postauksen, jossa lukee ”testi” tai ”placeholder”. Taitava someduunari kääntää ansaitun näkyvyyden positiiviseksi ja osoittaa brändin osaavan nauraa itselleen esimerkiksi järjestämällä jonkinlaisen aktivoinnin kaikkien kommentoineiden kesken. 

Lue myös: videon optimointi sosiaaliseen mediaan

#3 Pappa Viraalinnappaaja

Some-ammattilaiselle jokainen julkaisutoimenpide sisältää pelkoa. Reagoiko kukaan tähän postaukseen? Tilanne muuttuu entistäkin kuumottavammaksi, kun sisällön tilaajana on Pappa.

Papan mielestä some on yhtäältä lapsellista puuhastelua, toisaalta ilmainen jakelukanava. Pappa tilaakin tiimiltä viraalin, jonka tuotantoon ei hassata rahaa mutta silti koko internetin pitää nähdä se. Ja siinä on vähintään yksi Papan setäkavereista puku päällä. Make it wiral!

Lue myös: Onnellinen some-strategia

#2 Sukulaistyttö

Pappa ei suostu uskomaan, että laadukas tekeminen vaatii ammattitaitoisia tekijöitä, aikaa ja budjetin. Onneksi sukuun voi luottaa. Someduunari saakin pelätä, milloin keskustelussa tuodaan esiin se parikymppinen veljentytär, joka voi tehdä saman asian puolen hintaan.

#1 Oman työnkuvan tiivistäminen kansantajuisesti

Lue myös: Arvostelussa Renny Harlinin ohjaama neljäs Elm Street -elokuva

Someduunari on uniikissa asemassa, sillä hän rakentaa brändiä jokaisella julkaisulla ja on oikeasti kiinni seuraajien arjessa. Hän tietää olevansa todellinen rokkistara, mutta ajoittain brändin tarinan haamukirjoittaminen saattaa vaivata.

Mutta auta armias, kun pitäisi kuvailla työtään! Someduunarin rooli vaatii erilaisia valmiuksia, joiden niputtaminen selkeään pakettiin on haastavaa. Markkinoinnin ja viestinnän ammattilaisille voi luontevasti heittää alan termejä, mutta entäs sitten, kun työnkuva pitäisi avata suvun vanhimmille?

Kavereiden kesken mainostoimiston Social Media Leadin työnkuvaan kuuluu muun muassa kompetenssikehitys, sisältöstrategia ja konseptointi, ekosysteemiarkkitehtuuri, sisällöntuotanto ja analytiikka. Isälle riittää tieto, että kirjoitan mainoksia Facebookiin.

Millaisia pelottavia ilmiöitä sinä lisäisit listalle? Kerro kommenteissa! 

Easter Egg: Juuri kun pääsin viime Digilluusiossa viittaamasta erääseen suurimmista fanituksen kohteistani somessa, Super Deluxe laittaa lapun luukulle. Suosittelen kuitenkin edelleen tutustumaan heidän sarjoihinsa ja etenkin live-lähetyksiin Facebookissa. 

Viimeksi Digilluusiossa: 3 vinkkiä YouTube-videon optimointiin

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.