Top 9 suosikkibiisiäni 35-vuotiaana

Musiikki on yksi tärkeimmistä inspiraation lähteistäni. Aika listata suosikkibiisini 35-vuotiaana.
Musiikki on yksi tärkeimmistä inspiraation lähteistäni. Aika listata suosikkibiisini 35-vuotiaana.

Synttärisankarin musiikkivinkit

Viisi vuotta sitten listasin suosikkileffani ja -biisini. Olen sittemmin nähnyt useita vavahduttavia elokuvia, mutta suosikkilistaukseni pitää edelleen kutinsa.

Lue myös: Top 10 kolmekymppisen suosikkibiisiä

Musiikkirintamalla on kuitenkin toinen ääni kellossa. Toki tuolloiset valinnat ovat yhä tärkeitä, mutteivät välttämättä täysin kuvasta nykyistä elämäntilannettani. Ihminen muuttuu viidessä vuodessa huomattavasti.

Taannoisten 35-vuotissyntymäpäivien kunniaksi onkin aika listata nykyiset suosikkibiisini. Vuosia on enemmän, mutta biisejä vähemmän, joten kärkikymmenikön sijaan luvassa on TOP 9!

#9 Khalil: Simple

Artistin tuotanto ei muuten ole tuttu, mutta Simple on varmasti yksi viime vuosien eniten kuuntelemistani kappaleista. Puhuttelevien lyriikoiden ohella se vetää puoleensa puoliakustisella, rytmikkäällä soundillaan.

#8 George Maple: Kryptonite

Australialaisen George Maplen (oikealta nimeltään Jess Higgs) tuotanto saa hormonit hyrräämään, kun säkeistöissä flirttaillaan ja kertosäkeessä heittäydytään tositoimiin dynaamisten soundien rytmittämänä. Tiukkana kakkosena samalta artistilta yhtä lailla viettelevä Lover.

#7 Sia: Chandelier

Aloin pitää Chandelier-kappaleesta vasta kuultuani, että se käsittelee artistin kamppailua alkoholismin kanssa. Sian lauluääni on muutenkin kiehtovan omaperäinen, mutta voimauttavan kertosäkeen kajahtaessa iho nousee kananlihalle. Muutaman vuoden takainen, suorastaan vavahduttava Flow Festival -esitys on yksi suosikkikeikoistani.

#6 Roxette: It Must Have Been Love

Nyt kaivetaan luuranko kaapista! Roxetten lyyriset kielikuvat, iskevä biitti ja ah-niin-kasarit synataustat yhdistyvät elähdyttäväksi kokonaisuudeksi, joka on harvinaisen romanttinen melankolisesta alavireestä huolimatta. Marie Fredrikssonin eläytyminen Pretty Womania varten tuotetussa musiikkivideossa lisää nautinnollista melodraamaa entisestään.

#5 The Weeknd: I Feel It Coming

Lienee selvää, että The Weeknd on yksi suosikkiartisteistani. Tuotannosta olikin vaikea valita ehdoton lemppari (High For This on toinen varteenotettava vaihtoehto). I Feel It Coming kuitenkin saattaa artistin yhteen toisen suosikkini Daft Punkin kanssa, ja tuloksena on komea yhdistelmä soul-kutumusaa elektrovaikutteilla.

Lue myös Top 10 Daft Punk -suosikkiani

#4 PLAZA: Personal

Kutumusiikista puheen ollen: PLAZA on makuuhuonemateriaalia eteerisimmillään.

#3 Foreigner: That Was Yesterday

Kaihoisa That Was Yesterday on kuin rock-balladiksi muokattu muisto sydänsurusta. Tämänkin kappaleen valttikortteja ovat sen tunnelmalliset synasoundit ja tietysti Lou Grammin tunteikas lauluesitys.

#2 Michael Jackson: Billie Jean

Vaikka kappale putoaa suosikkilistallani kakkoseksi, se on minulle edelleen aivan erityisellä tavalla pyhä: kuuntelen kappaletta harvoin, mutta sen kuullessani rytmi vie välittömästi mennessään. Kappale ei kuitenkaan ole mikä tahansa bileralli, vaan siinä on jonkinlaista mystiikkaa, joka varmasti ainakin osittain pohjautuu ikoniseen moonwalk-tanssiin.

Lue myös: Top 35 Michael Jackson -biisiä

#1 Phil Collins: In the Air Tonight

Lukioikäisestä saakka fanittamani biisin merkitys on vain kasvanut vuosien varrella. Aavemainen tunnelma filtteröityine rumpuintroineen ja etäisine kitaroineen on parhaimmillaan myöhäisillan pimeässä kuunnellessa. Lyriikat ovat kiehtovan monitulkintaiset ja dramaattinen lataus huipentuu kaikkien aikojen kenties tunnetuimpaan rumpufilliin.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.