Top 10 kuunnelluimmat biisit 2018

spotify year in music the weeknd hurraakerkko
Tässä ovat Spotifyn mukaan eniten vuoden 2018 aikana kuuntelemani biisit.
spotify year in music the weeknd hurraakerkko
Tässä ovat Spotifyn mukaan eniten vuoden 2018 aikana kuuntelemani biisit.

Spotify paljastaa vuoden musiikkitottumukset

Yksi pop-kulttuurientusiastin vuoden kohokohtia on Spotifyn jokavuotinen raportti käyttäjän kuuntelutottumuksista.

Raportti kertoo mm. kuinka kauan ja millaisia genrejä ja artisteja käyttäjä kuunteli vuonna 2018. Lisäksi Spotify koostaa soittolistan käyttäjän 100 eniten kuuntelemasta biisistä.

Kuuntelin vuoden aikana noin 5000 eri kappaletta noin 28 tuhannen minuutin edestä. Mukana on niin kestosuosikkeja kuin uusiakin tuttavuuksia, joista moni herättää mielikuvia vuoden tärkeimmistä hetkistä.

Koko listan löydät artikkelin lopusta, mutta tässä ovat kuunnelluimpien kuumin kärki. Millainen sinun top-listasi oli?

Lue myös viime kuussa julkaistu TOP 9 suosikkibiisiäni 35-vuotiaana

10 Banks: Underdog

Faniuduin Banksin tuotantoon muutaman vuoden takaisen Waiting Gamen myötä, ja haluaisin ehdottomasti nähdä artistin livenä. Underdog edustaa tämän kärkikymmenikön minimalistisimpia mutta samalla viettelevimpiä soundeja. Kertojan odotukset parisuhdetta kohtaan tuntuvat kariutuneen, mutta petikumppaniksi partneri vielä kelpaa.

Katso myös: Kerkon Virallinen Kesäbiisi 2015

9 Elijah Blake: Hanging Tree

Poliittisesti latautunut Hanging Tree on dramaattinen soul-timantti. Soundillisesti siinä on jotain samaa kuin James Brownin It’s a Man’s Man’s Man’s Worldissä, mutta kappale nousee potentiaalista esikuvaansa huomattavasti paatoksellisempiin sfääreihin. Tästä voidaan kiittää rasismiteemaa ja taustoja laulavaa gospel-kuoroa.

Katso myös: Kerkon Virallinen Kesäbiisi 2018

8 Foreigner: That Was Yesterday

That Was Yesterday löytyy suosikkibiisilistani kärjen tuntumasta. Kappaleen kaihoisa tunnelma iski jo viime vuoden puolella ja sijoituksesta päätellen merkitys puhuttelee edelleen.

7 The Rasmus: Supernova

Tämän biisin suosio oli todellinen yllätys, sillä kuuntelin sitä vain muutamien viikkojen aikana (koostaessani suosikkilistaa The Rasmuksen tuotannosta) – mutta ilmeisesti popittelin erittäin ahkerasti.

Lue myös: Top 10 The Rasmus -biisiä

6 Pat Benatar: Invincible

Yleisesti ottaen ei yllätä nähdä Kesäbiisi-ehdokkaita vuoden kuunnelluimpien listalla. Invincible jäi alun perin mieleen GLOW-sarjan jaksosta ja inspiroi läpi kesän energisyydellään.

Katso myös viime vuonna tekemäni GLOW-arvostelu

5 Leon Else & Oliver: The City Don’t Care

En muista, miten törmäsin tähän kappaleeseen, mutta siitä nousi vuoden ehdoton synthwave-suosikki. Kepeä retrosoundi on kuitenkin silkkaa silmänlumetta, sillä biisissä avaudutaan Leon Elsen kokemasta masennuksesta ja yksinäisyydestä.

4 Silver: Wham Bam Shang-A-Lang

Kaikessa siirappisuudessaan AOR-biisi oli täydellinen aurinkoloman starttaaja, joka pärjäsikin kiitettävästi vuoden Kesäbiisi-kisassa.

3 Kenny Loggins: It Must Be Imagination

Kiitos Yacht Rock -komediasarjan, Kenny Loggins on noussut silmissäni yhdeksi 80-luvun merkittävimmistä muusikoista (fanitukseni saattaa tosin olla myös hieman ironista). Ei siis ihme, että tuotantoa hiipi jälleen mukaan Kesäbiisi-kisaan.

Silti It Must Be Imagination nousee listalla yllättävän korkealle. Kenties syynä on jatkuva pähkäily siitä, että pidänkö biisistä vai en. Kertosäkeessä on tenhoa, mutta muuten kappaleella on huomattavia käynnistysvaikeuksia. 

Lue myös: Toton hitti ei kerrokaan Rosanna Arquettesta

2 Marc Anthony: Vivir Mi Vida

Tässä on listan todellinen yllättäjä – fiilistelin Vivir Mi Vidaa keväällä Will Smithin Instagram-julkaisun jälkeen, mutta silti sen sijoittuminen kakkoseksi on kunnon uutispommi. Toisaalta, onhan elämänilon vaaliminen tärkeää.

1 The Weeknd: Call Out My Name

Listaykkönen on kaikkea muuta kuin yllätys – onhan kyseessä yksi suosikkiartisteistani. Siihen myös nivoutuu eräitä vuoden ehdottomasti tärkeimpiä muistoja. Call Out My Name on sataprosenttista The Weekndiä: melankolista, eteeristä ja sensuellia.

Tässä vielä linkki koko Top 100 -listaani. Vuosi 2018 oli mahtava niin musiikillisesti kuin muutenkin, ja odotan innolla tulevaa. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.