Kuukauden Digilluusio: 6 asiaa, joita et brändännyt somessa

brändääminen sosiaalisessa mediassa
Voit hyödyntää myös GIF-animaatioita tai kuvafilttereitä yhtenäisellä kaavalla.

Somepalveluiden luovat työkalut voivat rakentaa brändiäsi

Sosiaalinen media on uudistanut, miten brändiä rakennetaan. Jäykkien viestintäohjeiden ja yksittäisten markkinointitempausten sijaan yritysmielikuvaa kehitetään reaaliajassa jokaisen vuorovaikutuksen kautta.

Suuntaviivoille on edellinen tarvetta, mutta ne eivät välttämättä kata somen edellytyksiä riittävän kattavasti. Tässä on kuusi somepalveluille natiivia ominaisuutta, joilla voit helposti jatkaa brändinrakennusta.  

Filtterit

Jokaisella brändillä on oma värimaailmansa. Palettia voi tukea valitsemalla somessa tietyt filtterit yhdistämään kuvavirtaa. Yksi turvautuu lämpimään Cremaan, toinen raikkaaseen Clarendoniin.

Audio

Toinen yleinen elementti, jonka käyttö linjataan brändiohjeissa, on ääni. Monilla brändeistä on omat tunnusmusiikkinsa Intelin neljän nuotin syntetisaattorimelodiasta McDonald’sin I’m Lovin’ It -rallatukseen.

Valtaosa somesisällöistä katsotaan ilman ääntä. Se ei poista audion roolia brändin rakentamisessa.

Yritys voi jakaa tietyn genren biisejä tai podcasteja Instagram Storiesissa. Vastikään Suomeen rantautunut Instagram Music on toinen kätevä sonic branding -työkalu. Musiikin avulla brändi tekee itsestään markkinoijan sijaan mood boardin.

Katso myös Kerkon Virallinen Kesäbiisi 2019

GIF-animaatiot ja tarrat

Valikoi muutama GIF-animaatio (tai tuota omasi), joilla reagoit yhteisön kommentteihin Facebookissa tai Twitterissä. Voit koristella myös IG-tarinoitasi tietyillä tarroilla.

Yksinkertaiset kuvapohjat Storiesiin

Vaikka formaatti on omiaan antamaan inhimillisemmän ja välittömämmän mielikuvan, yritykseltä odotetaan korkealaatuista sisältöä myös Stories-fiidissä. Monet sortuvat kuitenkin vain roiskimaan ilman rakennetta, etenkin kun työntekijät osallistuvat suurtapahtumiin.

Voit antaa sekalaiselle sisällölle helposti rakennetta tallentamalla puhelimeen brändinmukaisia taustakuvia 9:16-koossa. Näiden taustojen päälle voi syöttää natiiveja elementtejä, kuten tekstiä tai tarroja.

Taustat ovat yksinkertaisimmillaan yksivärisiä. Kosmetiikkabrändi Glossier jakaa säännöllisesti UGC-sisältöä ja aloittaa aina valkoisella taustakuvalla, jonka päälle on lisätty tarinan otsikko Instagramin työkalujen avulla.

Bonusvinkki: muista myös kustomoida pikkukuvat, jos tallennat Stories-sisällöt Instagram-profiilin highlights-osioon.

Emojit

Miten brändisi hyödyntää emojikuvakkeita – vai ovatko ne konsanaan kiellettyjä?

Kansainvälisten brändien on usein oltava varovaisia emojien mahdollisista kulttuuritaustoihin liittyvistä mielleyhtymistä, mutta monet valitsevat ainakin muutaman emojin kuvastamaan tiettyjä aiheita.

Eräs kotimainen teknologiajätti käyttää brändiväreihin sopivaa sinistä sydäntä vastatessaan seuraajien rakkaudentunnustuksiin, toisen yrityksen asiakaspalvelijat taasen kuittaavat joka viestin yksisarvisella.

Hashtagit

Instagramissa kannattaa viljellä hashtageja tavoittavuuden kasvattamiseksi.

Lue myös: 7 gerillataktiikkaa Instagram-menestykseen

Hashtagien avulla voi vahvistaa brändi-ilmettä noudattamalla tiettyä kaavaa. Ylläpitäessäni thisisFINLAND-maakuvayksikön Instaa kahden vuoden ajan sijoitin aina kimaran alkuun brändin ”virallisen” hashtagin, sitten mahdollisen konseptin nimen, minkä jälkeen jatkoin listaa muilla relevanteilla tunnisteilla.

Suosittelen sijoittamaan aihetunnisteet postauksen leipätekstin jälkeen, jotta ulkoasu on selkeämpi.

Some voi olla tärkein brändisi rakentaja

Brändiohjeiden tavoite on, yllätys yllätys, ohjata yrityksen identiteetin kehitystä. Varsinkaan perinteisten suuryritysten kohdalla niiden soveltaminen sosiaaliseen mediaan on usein hankalaa tai uusia kanavia ei kommentoida riittävästi. Ottaen huomioon, miten some on tätä nykyä yksi merkittävimmistä brändinrakennuksen alustoista, ymmärryksen puute hämmentää.

Toki on muistettava, ettei pelkkä ohjeistus riitä brändin rakentamiseen. Mielikuvan vaikuttavuus vaatii tekoja, ei vain tyyliä.

Kun pölyttyneet ohjeistukset paljastavat rajallisuutensa, noheva someduunari tulkitsee brändiä someyleisölle hyödyntämällä alustoja itseään. Tämä lista oli ytimekäs ja Instagram-painotteinen. Kerro oma knoppisi brändinrakennukseen somessa!

Viimeksi Digilluusio jakoi huikaisevat 100 somevinkkiä (ainakin määrä on huikaiseva, jos ei laatu)! Katso video tai lue lista edellisessä artikkelissa.

Easter Egg: Tämä esitys sisältää vinkkejä somesisältöjen visualisointiin ja tämä video taas liudan niksejä IG-sisältöjen ”hakkerointiin”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.