Arvostelussa Ninja III: The Domination – katso video!

Ninja III The Domination
Cannon-tuotanto Ninja III: The Domination on höyryinen sekoitus kamppailulajitoimintaa, tanssia ja kauhua.

Legendaarisen törkytehtaan Cannon Filmsin tuottama Ninja III: The Domination on ilahduttavan happoinen sekoitus aasialaisia budoelokuvia, Manaajaa ja Flashdancea. Pääosassa nähdään Lucinda Dickey.

Ohjauksesta vastaa Sam Firstenberg, jonka koko tuotanto on yhtä kulttiklassikkoa: hän on kipparoinut mm. useita American Ninja-, Delta Force- ja Cyborg Cop -elokuvia. Ei, sinun ei tarvitse hävetä jos et ole koskaan kuullutkaan kyseisistä elokuvista.

Kokemus budo-lajien taltioinnista varmasti auttoi Firstenbergiä Ninja III:n ohjaamisessa. Syvällistä draamaa elokuvalta ei tarvitsekaan odottaa.

"He's the ultimate killer
She's the perfect weapon"

Elokuva alkaa vihamielisen ninjan hyökkäyksellä golf-radalle. Poliisit saartavat ja tappavat hyökkääjän, mutta viimeisillä elinhetkillään tämä siirtää henkensä Dickeyn esittämään Christieen.

Riivattu aerobic-ohjaaja suuntaa kostamaan ninjan tappaneille poliiseille, joista yksi sattuu olemaan hänen poikaystävänsä. Samaan aikaan Sho Kosugin esittämä hyvä ninja jäljittää vanhaa vihollistaan. Kosugi ja poliisi onnistuvat erottamaan riivaajan Christiestä, ja on aika viimeisen kamppailun.

Elokuvan kohokohtiin lukeutuvat naisten takapuoliin zoomailulle pyhitetty aerobic-tunti, Christien kehon neon-valoilla skannaava arcade-pelikone ja juuresmehun avulla tapahtuva viettelykohtaus.

Christie suostuu myös tapaamaan itämaisen velhon, joka yrittää manata pahan ninjan hengen ulos. Vaikka Christie rempoilee kahleissa kuin väkkärä, manaus ei onnistu – ei vaikka asialla on Säpinää Chinatownissa -elokuvasta tuttu James Hong. Sillä “vain ninja voi tuhota ninjan”.

Dickey vaihtelee Christien viattoman ja riivatun puolen välillä oivallisesti. Hänessä olisi ollut ainesta vaikka naispuoleiseksi Terminaattoriksi! Oikean Christien luonne tuntuu tosin muuttuvan kohtauksesta toiseen hellästä aggressiiviseen aina käsikirjoituksen tarpeiden mukaan.

Mahtava Cannon Films

Kuten Cannon-elokuvat yleensä, Ninja III: The Domination on kaikkea muuta kuin Oscar-gaalaan optimoitua draamaa, eikä se niin väitäkään. Elokuva on kuitenkin selkeästi tehty vakaumuksella. Pyrkimys vääntää p***aakin pieteetillä tekeekin Cannon-tuotannoista kautta linjan niin viihdyttäviä.

Kasarikultti on arvostellut muitakin Cannon-tuotantoja. Jatka toiminnallissa tunnelmissa Jean-Claude Van Dammen tähdittämän Bloodsportin tahtiin tai tsekkaa toinen genre-hybridi Lifeforce.

Sivustolla on käsitelty myös Dolph Lundgrenin, Frank Langellan ja Courtney Coxin tähdittämää He-Man-seikkailua Masters of the Universe, joka lukeutuu suuriin syyllisiin nautintoihini.

Israelilaisserkusten Yoram Globusin ja Menahem Golanin B-leffaimperiumin perintöä on niin ikään Indiana Jones -halpakopio Allan Quatermain ja kadonnut kultainen kaupunki.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.