Kuukauden Digilluusio: 5 uutta someduunarin pelkoa

Luvassa on hyytävää kauhua, kun Digilluusio listaa uusia someammattilaisen pelkoa.
Luvassa on hyytävää kauhua, kun Digilluusio listaa uusia someammattilaisen pelkoa.

Älä pelottele sosiaalisen median asiantuntijaa!

Kauhistuttavan halloweenin kunniaksi Digilluusio täydentää viimevuotista listaa viidellä uudella asialla, jotka saavat sosiaalisen median parissa työskentelevän puntin tutisemaan.

5. ”Tästä jotain someen”

https://giphy.com/gifs/a-nightmare-on-elm-street-robert-englund-4hhLsoOE00htS

Kokenut kirjoittaja kääntää aiheen kuin aiheen kiehtovaksi tarinaksi. Silti käsky ”tästä pitäisi saada jotain someen” hermostuttaa.

Ehdottaja olettaa heikkolaatuisen kuvansa tai kuivakan PR-tiedotteensa kiinnostavan koko internet-väestöä, joten postaus on saatava ulos VÄLITTÖMÄSTI muista julkaisusuunnitelmista tai briiffin ja sisällön höttöisyydestä huolimatta.

4. Keskustelu eskaloituu

https://giphy.com/gifs/jaws-annas-MbtE5qMi6rzxK

Elämme mielenkiintoista aikaa. Yhtäältä syleilemme arvoja ja puolustamme jokaisen tasa-arvoista lupaa toteuttaa itseään, toisaalta suhtaudumme kyynisesti etenkin brändien yrityksiin puhua samoista aiheista.

Someduunari saakin jännittää, tarttuuko suuri yleisö viimeisimmän postauksen sisältöön ja pitääkö tavanomainen UKK-vastauslista heivata kriisiviestintäprosessin tieltä.

Lue myös: Millainen on hyvä sosiaalisen median sisältökalenteri?

3. ”Näytä relevantti benchmark”

Stanley Kubrick GIF - Find & Share on GIPHY

Viestinnän, markkinoinnin ja asiakaspalvelun kiinnostuminen sosiaalisesta mediasta ilahduttaa aina. Inspiraatiota omaan tekemiseen etsitään kuitenkin turhan kapeakatseisesti. Someduunari turhautuu helposti, kun oman alan ulkopuolinen luova esimerkki tai data ei kelpaa.

Lue myös: Onko sosiaalisen median määritelmä muutoksessa?

2. Kyylä

Stephen King Horror GIF - Find & Share on GIPHY

Mikromanagerit ovat yleinen riesa työssä kuin työssä. Tällainen kollega lähettää ensin sähköpostia ja heti perään tekstiviestin ilmoittaakseen meilistään. Hän varmistelee, että itsestään selvät tai vähäpätöisetkin tehtävät on suoritettu, metsästää virheitä ja nauttii muiden käräyttämisestä. Someduunari on tottunut tekemään yhteistyötä, mutta yliaktiivinen kyylä haittaa asiantuntijatyön edellyttämää autonomiaa.

1. Vähättely

https://giphy.com/gifs/ghostbusters-harold-ramis-whatever-8lDUsNBUnTR72

Ihmettelen, miten yhä törmään ihmisiin, jotka ymmärtävät somen olemuksen ja merkityksen väärin. Someduunari suhtautuu työhönsä intohimoisesti, joten erityisesti toteamus ”se on vaan somea” sivaltaa. Outoa väheksyä mediaa, jossa valtaosa väestöstä viettää vähintään kymmeniä minuutteja päivässä.

Someduunari on herkkä eläin. Vaatiihan työ lähtökohtaisesti huomattavaa empatiakykyä. Se vaatii myös monipuolista strategista, luovaa ja teknologista osaamista.

Mutta kukaan ei tiedä kaikkea – ei varsinkaan ympäristössä, joka kehittyy niin vimmattua tahtia, oli kyseessä sitten suositut puheenaiheet ja formaatit tai tekniset speksit. Silti omatunto soimaa, jos joku kysyy hyvin spesifistä asiasta, josta oletetulla asiantuntijalla ei ole hajuakaan. Mitähän tuo minusta ajattelee, kun en osaa vastata?

Hyytävää halloweeniä!

Lue lisää sosiaalisen median kanssa työskentelevän peloista viime halloweeninä julkaistussa artikkelissa 5 asiaa, jotka kauhistuttavat someduunaria ja tarjoa social media managerillesi karkkia, ei kepposia.

Viimeksi Digilluusio listasi somen ominaisuuksia, jotka voivat olla merkittäviä brändäämistyökaluja.

Easter Egg: Katso nämä Fast Companyn listaamat vinkit, jos some aiheuttaa sinulle stressiä.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.