Kuukauden Digilluusio: Ketä seurata, miten ja miksi – uusi inspiroiva lista!

Suuret ideat tarvitsevat inspiraatiota.

Inspiroidu muista somesisällöntuottajista

Rakensit sitten yritysmielikuvaa tai henkilöbrändiä, sosiaalisen median sisällöntuotanto vaatii inspiraation etsimistä oman kuplan ulkopuolelta. Niinpä on jälleen aika tarjota 10 mielenkiintoista seurattavaa, jotka toivottavasti tarjoavat uusia ideoita sisältövirtaasi.

Ennen varsinaista listaa on kuitenkin syytä pohtia, miten seurata muita tilejä. Seuraaminen on toki teknisesti suoraviivainen toiminto, mutta inspistä etsiessä kannattaa pitää mielessä tiettyjä ohjenuoria.

Olen itse melko liberaali “likejen” suhteen eli alan seurata vähänkin kiehtovia tekijöitä matalalla kynnyksellä. Tarkoitus ei ole kyllästyttää luettelemalla kaikkia mielenkiinnon kohteitani, mutta kenties muutaman periaatteen valottaminen auttaa sinua seuraamaan inspiroivia tekijöitä tiedostavammin.

Miten tiedän, ketä kannattaa seurata?

Muutama vinkki.

Seuraa tekijöitä eri aloilta

Jos seuraat vain kilpailijoitasi ja teet samaa kuin hekin, et varmasti erotu joukosta kohdeyleisösi silmissä. Ja todennäköisesti heidänkin sisältönsä on täyttä kuraa.

Seuraa siis sisällöntuottajia muilta aloilta ja sovella oppeja uudessa ympäristössäsi. Voisiko tätä b2b-aihetta käsitellä kuin muotibrändin julkaisuissa? Miten somevaikuttaja lähestyisi aihetta?

Lue ja katso: 100 somevinkkiä

Meemitilit

Whitepeoplehumorin ja Memezarin kaltaisten yksityisten meemitilien hyperaktiivinen julkaisutahti täyttää helposti Instagram-sisältövirran. Meemitilit opettavat kuitenkin, miten arkisia ilmiöitä – myös negatiivisia kokemuksia – voi käsitellä huumorin kautta. Laita spämmäävä tili “mutelle” niin raivaat tilaa muille mutta pääset yhä viihteen äärelle, kun haluat.

Lue myös: Sometrendit 2020

Mihin kiinnitän huomiota sisällöissä?

Eri tekijät inspiroivat eri syistä. Yksi puhuu tietyllä tyylillä, toinen tekee vaikutuksen tavallaan editoida videoita ja kolmas taas hyödyntämällä formaatteja luovasti (esim. vertikaalivideot, karusellit, pollit). Toivottavasti joku seuraamasi inspiroi sinua myös muuten kuin työn puolesta.

Seuraamisen lopettaminen

Osa sosiaalisen median aiheuttamasta mielipahasta johtuu varmasti siitä, kenen sisältöjä syötteissämme näkyy. Vastusta kuplautumista ja seuraa myös tekijöitä, jotka haastavat ajatteluasi, mutta älä anna kaiken maailman pönttöpäiden viedä kaikkea palstatilaa.

Seuraamisen lopettaminen on yksinkertainen juttu, mutta jää toisinaan FOMOn tai toisen tunteiden pahoittamisen pelkäämisen jalkoihin. Sometilejä on kuitenkin aika ajoin syytä auditoitava. Katso, mistä tapahtumista saat notifikaatioita ja näetkö oikeasti mielenkiintoisten tekijöiden sisältöjä.

Olen tällä hetkellä TikTokin ja Giphyn pauloissa. Seuraan ja/tai olen vuorovaikutuksessa hyvin erilaisten sisältöjen kanssa tutustuakseni palveluiden toiminnallisuuksiin ja miten ihmiset kommunikoivat. Usein seuraan tekijöitä vain muutaman postauksen verran, sitten siirrän huomioni muualle.

Ja jos joskus huomaat, että joku ei enää “follaa” SINUA niin…

10 tekijää seurattavaksi somessa

Viimein itse asiaan. Edellisistä listoista vuosilta 2015 ja 2017 saattaa löytyä useita yhä relevantteja esimerkkejä, joita suosittelen, mutta tässä on uusin lista mielenkiintoisia tekijöitä somessa seurattavaksi.

Pieruperse (Instagram)

Hoidetaan ensi alkuun tietyn asteen itsestäänselvyys pois päiväjärjestyksestä. Pieruperseen pisteliäät, stereotypioita ja ajankohtaisilmiöitä kommentoivat pilapiirrokset ilahduttavat päivästä toiseen. Suosittelen myös toista hapokasta IG-tiliä @envittutiiaofficial.

Matti Lähteenmäki (Twitter)

Matti Lähteenmäki paljastaa suomalaisten sananparsien alkuperät. Nannaa kaikille suomen kielen rakastajille ja hieno esimerkki henkilöbrändäämisestä yksinkertaisella ja viihdyttävällä konseptilla.

Pretty Smart (Snapchat)

Jos et enää muuten käytä Snapchatiä, suosittelen pysymään kärryillä palvelun filtteri- ja peli-innovaatioista sekä eri julkaisijoiden originaalisisällöistä, jotka tarjoavat kosolti inspiraatiota. Pretty Smart -sarjassa käsitellään ihmisen fysiologiaa esimerkillisen energisellä otteella.

Ctrl Shift Face (YouTube)

Deepfake-videot ovat yhtä aikaa sekä kiehtova että pelottava konsepti. Ctrl Shift Face kohahdutti viime vuonna julkaisemillaan videoilla, joissa hän istuttaa saumattomasti julkkisten kasvoja toisten kehoihin. Deepfake on kasvava trendi, joka tulee vain yleistymään teknologian kehittyessä – hyvässä ja pahassa.

Jari Viljemaa (LinkedIn)

Someaktiivisuus on jo itsessään kunnioitettavaa, mutta merkittävintä on se, miten Jari Viljemaa tuottaa uniikkia sisältöä eri kanaviin Instasta Twitteriin. Ja toisin kuin haippikone Gary Vaynerchuck, Someduunarien oma JariVee tekee sen (tiettävästi) yksin!

Instagramin puujalkavitsien ohella mielenkiintoisimpia aiheita (itselleni) ovat Jarin alaa koskevat pohdinnat LinkedInissä.

Pikkupräntti: tämä ei ole sponsoroitu julkaisu, mutta olen esiintynyt Jarin kanssa karaokessa.

Jubilee (YouTube)

Empatia on yksi tämän päivän tärkeimmistä voimavaroista. Jubilee haastaa pohtimaa omia arvoja ja havainnointikykyä.

Kristen Hancher (TikTok)

@kristenhancher

#vibecheck #justdancemoves

♬ I got the eboy disease – goalsounds

TikTok on täynnä taitavia viihdyttäjiä, mutta jos haluat oppia, mikä toimii, kannattaa aloittaa huipulta. Kristen Hancher on yksi seuratuimpia tiktokkaajia, kiitos räiskyvän persoonan, iskevien biisivalintojen ja hiphop-tyylisten tanssien. Jos etsit TikTokista muuta kuin musiikkia, tsekkaa koomikot Brendan Robert ja Brandon Calvillo.

Lue myös: TikTokin potentiaali brändeille

Box of Amazing (uutiskirje)

Rahim Hirjin uutiskirje tarjoaa kiehtovan kattauksen teknologiaan ja sosiaaliseen mediaan liittyviä artikkeleita, jotka saavat sinut takuuvarmasti innostumaan tulevaisuudesta.

Itsalrightwerealright (Instagram)

Räikeitä salamavaloja, mielikuvituksellisia sommitelmia ja rutkasti NSFW-kuvastoa – valokuvaaja Blaise Sepis‘n rosoinen kuvavirta stimuloi Instagramin kiiltokuvien keskellä.

Jos haluat tuulettaa ajatuksia jonkin hyväntahtoisemman tahon avulla, suosittelen fiilistennostattajaksi _theblessedone-tiliä.

Pablo Rochat (Instagram)

Seuraan Pabloa samasta syystä kuin monia muita tällä listalla: haastaakseni omaa ajatteluani ja paetakseni oravanpyörää. Artistin mielikuvituksellinen Instagram-syöte hämmästyttää, naurattaa ja toisinaan kyseenalaistaa – aivan kuin taiteen pitääkin.

Hurraakerkko viettää perinteistä Film February -teemajuhlaa helmikuun ajan. Luvassa on elokuvanautintoja koko kuukauden edestä!

Easter Egg: Kaipaatko lisää seurattavaa? Hurraakerkko löytyy mm. Facebookista, YouTubesta, Instagramista, TikTokista ja Pinterestistä.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.