Kuukauden Digilluusio: Brändi, panosta hub-sisältöön

Naisen käsi pitelee älypuhelinta ja kuvaa ihmisiä istumassa.
Naisen käsi pitelee älypuhelinta ja kuvaa ihmisiä istumassa.
Panosta säännölliseen ohjelmavirtaan menestyäksesi somessa.

Unohda hero – nyt jyrää hub

Joitain vuosia sitten brand publishing oli kovassa nosteessa, mutta Red Bullin kaltaiseksi mediataloksi nouseminen oli monelle brändille liian korkealentoinen (ja kallis) konsepti. Nyt lähestymistapa on välttämättömyys.

Onneksi se on myös helpompaa. Videosarjan tuottaminen ei ole samanlainen resurssihaaste kuin viisi vuotta sitten ja somepalveluiden monipuoliset ominaisuudet rohkaisevat isännöimään sisältöä natiivisti, eikä yleisöä ole pakko ohjata jähmeälle verkkosivulle.

Mitä brändijulkaiseminen tarkoittaa? Aloitetaanpa näkökulmalla sisältöstrategiaan. YouTuben popularisoiman sisältömallin mukaan

  • Hero-sisällöt ovat ison budjetin tuotantoja (esim. tuotelanseeraukset tai brändivideot), joita julkaistaan epäsäännöllisesti. Tavoitteena on esim. tunnettuuden tai myynnin huomattava lisääminen; selkeä piikki valitsemissasi mittareissa.
  • Hub-sisällöt tuotetaan yleensä matalammalla budjetilla, mutta antavat yleisön syyn seurata ja palata brändin äärelle säännöllisesti.
  • Help-sisällöt vastaavat usein kysyttyihin kysymyksiin. Tavoitteena on houkutella uusia yleisöjä brändin äärelle. Kun yleisö googlaa neuvoa tietystä aiheesta, toivottavasti hän löytää tuottamasi YouTube-tutoriaalin.

Yksittäiset hero-sisällöt herättävät ehkä eniten huomiota, mutteivät yleensä inspiroi sitoutumaan. Brändi, nyt onkin aika panostaa laadukkaaseen hub-sisältöön, joka konvertoi satunnaiskatsojat uskollisiksi seuraajiksi.

Videosarjan ei tarvitse jäädä vain YouTubeen, vaan voit vangita yleisön huomion myös vaikka Snapissä tai Instagram Storiesissa.

Vetovoimaisen hub-sisällön anatomia

Hot Ones -sarja on oivallinen esimerkki yksinkertaisesta mutta toimivasta hub-sisällöstä.

Takuuvarmalle hittisisällölle ei ole yleispätevää kaavaa, mutta laadukkaan hub-sisällön yleisimpiä piirteiä ovat mm.

  • Säännöllinen julkaisutahti
  • Toistuva konsepti, joka sisältää tv-ohjelman piirteitä (esim. alkutunnus tai juontaja)
  • Alkaa koukulla mielenkiinnon herättämiseksi
  • On vuorovaikutteinen (esim. reagoi yleisökommentteihin tai linkkaa muihin videoihin)

Hub-sisällön ei toki aina tarvitse muistuttaa pientä tv-tuotantoa, mutta sen olisi syytä olla videota formaatin suosion vuoksi. Ota siis mallia tubettajilta, jotka tuottavat sisältöä jopa päivittäin. Kehitä konsepti, jota voit toisintaa säännöllisesti.

Tuotantosi jaksojen pituudella ei ole universaalia ideaalimittaa. Kunhan se on kiinnostaa alusta loppuun niin yleisö jaksaa seurata (ja some-alustat kiittävät käyttäjien houkuttelusta tarjoamalla sisältöjä uusille yleisöille).

Muistathan, että pelkkä teknisten speksien hallitseminen ei automaattisesti johda maineeseen ja mammonaan. Muista panostaa konseptiin ja jalostaa sitä orgaanisesti yleisösi ehdoilla.

Vielä lopuksi muutama videon käyttöön liittyvä vinkki:

Easter Egg: Jaoin taannoin suosituksia innostavista some-tekijöistä. Yksi ehdotuksista oli Box of Awesome, minkä rinnalle vielä terävämällä some-kärjellä nostan uuden tuttavuuden, Inside Social -uutiskirjeen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.