Kuukauden Digilluusio: Onneksi meillä on sosiaalinen media

Pandemian pakottama social distancing kaihertaa, mutta onneksi sosiaalinen media yhä yhdistää meitä.
Pandemian aikaan eristäytyminen tuo esiin sosiaalisen median parhaat puolet.

Social distancing = enemmän sosiaalista mediaa

Koronavirus on sekoittanut maailmantilanteen. Ihmiset pakkoviihtyvät omissa oloissaan, yritykset ovat ahtaalla. Mieltä kalvaa huoli omasta ja muiden selviytymisestä. Maaliskuu kesti pidempään kuin edeltävät kolme kuukautta.

Mutta onneksi meillä on sosiaalinen media.

Somea on pitkään kritisoitu negatiivisten tunteiden ja valheellisen informaation lähteenä – toki syystäkin – mutta kriisin keskellä se toimii jälleen yhdistävänä foorumina. Kun elämme digitaalisen sijaan fyysisessä kuplassa, some pääsee näyttämään parhaat puolensa.

Lue myös: Voiko sosiaalinen media tehdä onnelliseksi?

Puhumme taloudelliseen ahdinkoon joutuneiden pienyrittäjien puolesta ja pidämme huolta toisten jaksamisesta. Ja teemme sen julkisesti.

Instagram ja TikTok tarjoavat viihdettä, Pinterest ja YouTube ideoita lasten kanssa puuhasteluun, Twitter ja Facebook ajankohtaista tietoa ja WhatsApp ja Snap suoran yhteyden lähimmäisiin.

Kriisi on antanut meemeillekin uuden merkityksen. Meemit ovat aina olleet aliarvostettu media, vaikka niiden avulla on voinut löytää vertaistukea tabuihin kipukohtiin. Nyt meemeistä on tullut yksi merkittävimmistä kommunikaatiovälineistä, joiden avulla yritämme saada selkoa epävarmasta tilanteesta.

Nyt jos koska ihmiset tarvitsevat ajanvietettä. Yleensä karsastan toisten ahdingolla ratsastamista, mutta brändeillä on ainutlaatuinen mahdollisuus tukea ja viihdyttää yleisöä varotoimet huomioivalla sisällöllä. Järjestä virtuaalitapahtuma, tuota pelejä tai striimaa haastattelu tai keikka.

Muista kuitenkin välttää liiallista kaupallisuutta.

Someduunari on tottunut työskentelemään etänä ja mobiilisti, mutta kantaa kriisin keskellä uudenlaista vastuuta viestinnän hienotunteisuudesta ja reaktiokyvystä. Ja he ovat entistä vahvemmin vastuussa yleisölle.

Poikkeukselliset ajat vaativat meiltä kaikilta poikkeuksellista sitoutumista, ymmärrystä ja jaksamista. Mutta muista, ettet ole yksin. Someduunari, et ole yksin. Brändi, et ole yksin. Ihminen, et ole yksin.

Viimeksi Digilluusiossa: Brändi, panosta hub-sisältöön

Easter Egg: Olen joutessani siistinyt muutamia vanhoja artikkeleita ja jopa täydentänyt niitä. Tämän videon haudatusta Hellraiser-pelistä lisäsin puolentoista vuoden takaiseen Cult Sure -artikkeliin. Samoin kuin viime vuonna tuottamani Modern Talking -arvostelu, tämä video pohjaa vanhaan artikkeliin. On kuitenkin mielenkiintoista, miten sisältöä pitää muokata – kirjoitettu teksti ei aina toimi samaan tapaan kuin ääneen lausuessa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.