Kuukauden Digilluusio: With Me -trendin suosio kasvussa

With Me -videot kutsuvat seuraamaan tubettajien arkista puuhastelua.
Kuka haluaa seurata toisen työskentelyä? Yllättävän moni!

Kansainvälinen With me -trendi voimaannuttaa

Pandemian positiivisena puolena olemme aktivoituneet sosiaalisessa mediassa uudella vimmalla. Instagram ja TikTok tarjoavat viihdettä, Pinterest ideoita lasten kanssa puuhasteluun ja Twitter ja Facebook ajankohtaista tietoa. WhatsApp ja Snap – ja tietenkin lockdownin virallinen hittialusta Zoom – tarjoavat suoran yhteyden lähimmäisiin.

YouTubessa taasen pitkään kasvanut With Me -trendi on osoittautunut entistä tärkeämmäksi keinoksi myötäelää etäyhteydellä. Videoissa käyttäjät kuvaavat itseään kokkaamassa ruokaa, treenaamassa, siivoamassa, opiskelemassa ja niin edelleen. With Me on yhdistelmä tutoriaalia ja mindfulness-harjoitusta.

Think With Google -tietopankin mukaan videoiden katsominen kasvattaa itsevarmuutta saavuttaa omat tavoitteensa. Samastuttava sisältö motivoi siirtymään unelmoinnista urakointiin. With Me -trendi kasvu paljastaa, miten haemme rohkaisua taviksilta.

Kasvu on huomattavaa etenkin pandemia-aikana. Yhdysvalloissa Study With Me -videoiden katseluaika on kasvanut 2020 ensimmäisen kvartaalin aikana 54% verrattuna samaan aikaan vuotta aiemmin.

Lue myös: 3 vinkkiä YouTube-videon optimointiin

70% YouTube-käyttäjistä ovat halukkaita tutustumaan tarkemmin videoilla näkemiinsä tuotteisiin, joten ei ihme, että edelläkävijäbrändit ovat ymmärtäneet hypätä With Me -trendiin mukaan. Kosmetiikkabrändi Glossier kuvaa lifestyle-vaikuttajia selostamassa meikkitottumuksiaan, IKEA:n ja H&M:n shoppailuvideot taasen rohkaisevat katsojiakin tutustumaan brändien tuotevalikoimiin.

With Me voi osoittautua erinomaiseksi tavaksi erottautua saturoituneesta How To -massasta. Brändin on kuitenkin varottava liian kaupallista viestintää: formaatin on tarkoitus voimauttaa ja rentouttaa, ei muuttua Ostos-TV:ksi – ellet sitten kutsu ihmisiä seuraamaan aromipesällä hauduttamista yön yli.

Viimeksi Digilluusiossa arvostettiin, miten sosiaalinen media pääsee näyttämään parhaat puolensa kriisien aikaan. Kaavailen myös artikkelia TikTok-taktiikoista, joten jos sinulla on testaamisen arvoisia vinkkejä esimerkiksi yleisön kasvattamiseen tai algoritmin perinpohjaiseen ymmärtämiseen, kerro kommenteissa tai somessa!

Easter Egg: Kollegani kirjoitti mielenkiintoisen kolumnin markkinoinnista pandemia-aikaan. Havainnot perustuvat tuhansiin brändien, kuluttajien ja mediatalojen tuottamiin sisältöihin kaikista digitaalisista medioista.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.