
Suosikkireaktiosi kuuluvat nyt Facebookille
Sosiaalisen median suuri sininen on ostanut yhden maailman käytetyimmistä gif-palveluista, Giphyn, integroidakseen sen tiiviimmin osaksi Instagramia. Miten omistajanvaihdos tulee vaikuttamaan palvelun käyttöön?
Vaikutus yksityiskäyttäjiin
Alkuun luvassa ei ole huomattavia muutoksia – Giphy-sisällöt pysyvät avoimina muillekin kuin Facebookin omistamien palveluiden käyttäjille.
Giphystä tulee osa Instagram-tuoteperhettä, johon kuuluu myös kuvapalvelun käyttöä rikastavia sovelluksia, kuten IGTV, Hyperlapse ja Boomerang.
Tähän mennessä Giphyn sisällöt ovat olleet saatavilla Instagramin Stories-osiossa ja yksityisviesteissä. Gif-valikoima tulee varmasti kasvamaan, minkä lisäksi saattaa tulla mahdollisuus käyttää luuppeja fiidijulkaisuissa ja kommenteissa.
Moni kaivannee myös helppoa tapaa luoda omia luuppeja suoraan Instagramin kautta tai seurata haluamiaan sisällöntuottajia Giphy-palvelussa (kuten Hurraakerkkoa, tietenkin).
Giphy brändeille
Gif-luupit ovat merkittävä kommunikaatioväline, mutta Giphyn siirtyminen Facebookin alle ei vaikuta pelkästään kuluttajiin vaan myös brändeihin.
Facebook pyrkii yrityskaupan avulla vahvistamaan asemaansa kilpailevan gif-palvelun Tenorin omistajaa Googlea vastaan.
Ei, mediajätit tuskin kisaavat juuri tämän yksittäisen formaatin herruudesta, mutta Giphyn laaja yhteistyö Snapin, TikTokin ja muiden some-palveluiden kanssa on huomattava kilpailuvaltti verkkoliikenteen ja sitä myöten Facebookin mainostulojen takaamisessa.
Uusi omistaja tuleekin varmasti kartoittamaan ja kartuttamaan Giphyn kaupallista potentiaalia.
Palvelusta on jo sukeutumassa oma some-alustansa, joka houkuttaa brändejä ja muita julkaisijoita. Lue Giphyn roolista sosiaalisen median uudessa murroksessa.
Yritystilin saamista tullaan varmasti helpottamaan, jolloin alamme nähdä enemmän brändättyjä gifejä eri kanavissa. On myös todennäköistä, että Facebookin tuotteissa voi mainostaa gifejä – esimerkiksi sponsoroituina nostoina eri palveluiden Trending-osioissa.
Aivan kuin mainostajat eivät jo muutenkin toistaisi itseään tarpeeksi.
Viimeksi Digilluusio käsitteli YouTuben With Me -ilmiötä.
Easter Egg: LinkedInin julkaisu- ja mainosvalikoimaan on saapunut kiintoisia uutuuksia. Gallupit eivät eroa Instan tai Facebookin vastaavista ratkaisevasti, mutta b2b-kontekstissa on erityisen tärkeää löytää balanssi yritysjargonin ja oikeasti mielipiteitä herättävän sisällön myötä. Conversation ads tekee InMail-mainonnasta interaktiivisempaa. Live auttaa esittelemään asiantuntijuutta reaaliajassa. Events auttaa työelämän tapahtumien mainostamista. Sitten kun vielä saataisiin gif-integraatio.