Kerkon Virallinen Kesäbiisi 2021 – katso video!

Mikä kappale voittaa Kerkon Virallisen Kesäbiisin tittelin vuonna 2021?

Kerkon Virallinen Kesäbiisi on kappale, josta tulee vahvimmin mieleen kulunut kesä. Kuka nappaa arvonimen tällä kertaa?

Jokainen vuodenaika ansaitsee oman erityisen ääniraitansa, etenkin näin poikkeuksellisen helteinen kesä. Olen toukokuusta lähtien koostanut soittolistaa kesän aikana eniten viihdyttäneistä kappaleista.

Musiikkikattauksesta ei erotu selkeää punaista lankaa. Kesä 2021 olikin genrejen sekametelisoppa. Viihdyttävän kakofonian keskeltä erottuu kuitenkin yksi biisi ylitse muiden, joten on aika valita Kerkon Virallinen Kesäbiisi.

Kyseessä voi olla tuore listahitti tai arkiston helmi; se saattaa edustaa mitä tahansa tyylilajia. Eikä se automaattisesti ole kappale, jota tuli kuunneltua eniten. Ratkaiseva elementti on tunnelataus ja se, että siitä tulee mieleen juuri kulunut kesä.

Ennen tämän ylivoimaisen ykkösen julkistamista on kuitenkin syytä käydä läpi muitakin musiikillisia kohokohtia.

Kunniamaininnat: vuoden retrobiisi ja parhaat lyriikat

Kenties yksi tapa luonnehtia kesän musiikkia on kokeilunhaluisuus. Tämä oli totta etenkin retro-osastolla, kun tuli ihan tarkoituksella syvennyttyä muutamaan legendaariseen bändiin.

Ensimmäinen heistä oli vaihtoehtorockin jättiläinen Rage Against The Machine. Teini-ikäiselle minulle heidän musiikkinsa ei auennut lainkaan, mutta nyt oli oikea aika antaa yhtyeelle uusi mahdollisuus.

Ja onhan heidän tuotantonsa aivan mahtavaa, se on niin villiä ja energistä. Se kuljettaa auringonpaahtamille vaarallisille kaduille ja herättää välittömän kapinahengen. The Battle of Los Angeles on kenties heidän magnum opuksensa mutta lämpenin myös albumille Evil Empire.

Toinen yhtye, johon halusin tutustua, oli kasari-ikoni Survivor. Minua kiinnosti tietää, onko heillä mitään muuta noteeraamisen arvoista kuin Rocky-elokuvista tutut Eye of the Tiger ja The Burning Heart.

Kyllä on – ja niin annetaan vuoden ensimmäinen kunniamaininta: vuoden retrobiisi on Survivorin kaihoisa Desperate Dreams.

Mutta musiikissa tärkeää on myös, mitä biisissä sanotaan. Kappaleen kohtalokkaat alkusanat tuovatkin Survivorille poikkeuksellisen tuplapalkinnon, kun heidät noteerataan myös parhaista lyriikoista.

Two dreamers, what would it feel like, to meet by light of day…”

Survivor: Desperate Dreams

Kesällä oli mahdollista pitkästä aikaa käydä keikoilla. Eniten ilahduttivat sunnuntaisten VUM Open Air -tapahtumien paluu Ääniwalliin. Helteessä tamppaaminen bassorummun jytinän tahtiin on parhaimmillaan hypnoottinen kokemus.

Suosikkiartistien paluu

Comebackin tekivät myös kaksi suosikkiartistiani. The Weeknd ei ehtinyt olla pitkään tauolla, kun häneltä kuultiin jo uutta materiaalia. Vauhdikas Take My Breath jatkaa samaa kasari-synthwave-soundia kuin viime vuonna julkaistulla After Hoursilla kuullaan.

Toinen positiivinen yllättäjä oli vuoden 2015 Kesäbiisi-kisan voittanut Banks. Uusi sinkku The Devil on takuuvarmaa Banksia: mystistä, minimalistista, seksikästä. Odotan kuumeisesti niin Banksin kuin The Weekndin seuraavia pitkäsoittoja.

Mikä on Kerkon Virallinen Kesäbiisi 2021?

Voisin hehkuttaa kesäbiisiehdokkaita hamaan tappiin saakka. Heitä kertyikin tällä kertaa ennätysmäärä. Kiitokset Coleman Hawkinsille, Pip Millettille, Molly Burchille ja kaikille muille artisteille.

Voittajia voi kuitenkin olla vain yksi. Ja tällä kertaa voiton vie melkoinen yllättäjä.

Kappale tihkuu trendikästä kasarisoundia ja koskettaa parisuhteen päättymistä kuvaavilla sanoituksillaan. Poikkeukselliseksi kappaleen tekee se, että ensimmäistä kertaa kisan historiassa voittaja tulee Suomesta!

Kuka tuo artisti onkaan? Katso video artikkelin yläosasta saadaksesi voittajan selville. Muistathan myös tilata YouTube-kanavani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.