Kerkon Virallinen Kesäbiisi 2022 – katso video!

Kesämusiikin keräilijä

Lisäsin hellekuukausina useita mahtavia löytöjä vaatimattomaani vinyylikokoelmaani. En ole audiofiili, joka herkuttelisi vinyylisoundin nyansseilla, mutta klassinen formaatti on aina kiehtonut ja nyt kun viimein hankin soittimen, olen arvostanut, miten vinyyli tekee kuulijan aktiiviseksi osaksi musiikkielämystä, kun pitää asettaa neula paikalleen ja vaihtaa puolta. Se saa keskittymään ja arvostamaan itse musiikkia enemmän.

Lisäsin hellekuukausina useita mahtavia löytöjä vaatimattomaani vinyylikokoelmaani. En ole audiofiili, joka herkuttelisi vinyylisoundin nyansseilla, mutta klassinen formaatti on aina kiehtonut ja nyt kun viimein hankin soittimen, olen arvostanut, miten vinyyli tekee sinut aktiiviseksi osaksi musiikkielämystä, kun sinun pitää asettaa neula paikalleen ja vaihtaa puolta. Se saa keskittymään ja arvostamaan itse musiikkia enemmän.

Yksi albumi, joka ei todellakaan jäänyt kesän varrella taustahälyksi, oli espanjalaisen Rosalían Motomami, joka sekoittaa musiikkityylejä ja tunnelmia kakofonisesta Saokosta eleganttiin Sakuraan.

Mikä Virallinen Kesäbiisi?

Kesään kuului paljon muutakin ilahduttavaa musiikkia. Onkin jälleen aika valita Kerkon Virallinen Kesäbiisi.

Tämän kyseenalaisen kunnianosoituksen vastaanottaja voi edustaa mitä genreä tai aikakautta tahansa, kunhan siinä tiivistyy juuri tuo kulunut kesä.

Kesäbiisiperinne käynnistyi 2006 ja vuosien varrella titteli on myönnetty mitä erilaisimmille kappaleille, kuten

Kesän 2022 virallisen tunnusbiisin paljastuksen ohella on syytä käydä läpi muita mieleenpainuvia musiikkihetkiä kesän varrelta. Kaikki ehdokkaat löydät Spotifystä.

Kesän kiireinen keikkakalenteri

Kesäbiisin metsästys alkoi ja päättyi mahtavien live-keikkojen äärellä. Viime vuodenkin kisassa huomioidun Dua Lipan toukokuinen esiintyminen Berliinissä oli pelkkää kohokohtaa. Kesäksi tehokuunteluun pääsi kappale Cool.

Keikat kutsuivat kesän aikana Allas Sea Poolilta Ääniwalliin, kunnes elokuussa oli viimein mahdollista nauttia Flow Festivaleista jälleen kerran.

Eniten kesän päätösjuhlissa ilahdutti se, että kaikista huokui se vapauden tunne, että ”olen vain iloinen tänne pääsystä”, mutta myös artistikattaus oli erinomainen. Erityisen paikan sydämessäni sai pippurinen Princess Nokia. Muita kovia vetoja olivat massiivinen Gorillaz, eteerinen Malla ja voimakas Florence & The Machine.

Vuoden värssy

Keikoilla parasta on se, kun oma sydämenlyönti hukkuu bassorummun kuminan alle. Musiikki on parhaimmillaan kokovartaloelämys. Kosketus ei ole kuitenkaan vain tuotantoarvoista kiinni, vaan myös lyriikoilla on merkitystä.

Kunniamaininnan kesän parhaista lyriikoista saa vanhan koulun AOR-hempeily I Really Want To See You Tonight. Kappale vaikuttaa aluksi viattomalta, kunnes tajuaa, että koko kertosäehän on vain maskeerattu booty call. 70-luvulla kysyttiin ‘u up?’ huomattavasti tyylikkäämmin.

I’m not talking ’bout moving in
And I don’t want to change your life
But there’s a warm wind blowing the stars around
And I’d really love to see you tonight

“I’d Really Love to See You Tonight”
by England Dan & John Ford Coley

Viime kesänä tutustuin tarkemmin klassisiin rock-bändeihin, kuten Rage Against The Machine. Tänä vuonna herkullisin tutkimusmatka koski japanilaista 80-luvun city pop -musiikkia, jonka raikkaat melodiat saavat aina hymyn huulille.

Yksi genren kärkinimistä on Mariya Takeuchi, jonka vuonna 1984 julkaisema kappale Plastic Love oli hyvin lähellä perinteisen retropalkinnon voittoa, mutta kategorian voittaakin kappale, joka on myös

Vuoden 2022 Kerkon Virallinen Kesäbiisi

Kesäbiisikisan voittajaksi nousee katkeransuloinen power-balladi. Aliarvostettu helmi vuodelta 1988 kertoo kaipuusta ja miten vaikeaa toisesta on päästää irti. Kappale yhdistää lyyriset sanoitukset voimaannuttavaan melodiaan. Katso video niin saat tietää, mikä on Kerkon Virallinen Kesäbiisi 2022.

Kiitos katsomisesta – jos tykkäsit tästä videosta, muistathan tykätä ja tilata YouTube-kanavani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.