Eye Of The Tiger (1982) – katso arvostelu!

Eye Of The Tiger arvostelu

Arvostelussa Survivorin ikoninen rock anthem Eye Of The Tiger, joka muistetaan urheiluelokuvasta Rocky III

Survivorin Eye of the Tiger on yksi 80-luvun tunnetuimpia rock-anthemeita ja kaikkien aikojen leffatunnareita. Sen kitarasoundin tunnistaa välittömästi, ja sanoitukset ovat täynnä testosteronia. 

Biisi on tietysti tuotettu urheiludraama Rocky III:a varten.

Sylvester Stallone oli alun perin yrittänyt lisensoida leffan tunnariksi biisin Another One Bites The Dust, mutta Queen kieltäytyi. Sitten Stallone inspiroitui Survivorin biisistä Poor Man’s Son ja halusi ensimmäisen samanlaisen. Soundit ovatkin vahvasti samasta muotista.

Stallonella oli selkeä visio elokuvan musiikille. Itse asiassa Stallone-leffoissa kuullaan usein hyvää musiikkia – lue suosikeistani täällä.

Eye Of The Tigerin lyriikat nivoutuvat vahvasti Rocky III:n teemoihin, voitonhimoon ja ylpeyden vaaroihin. Erityisesti säkeistö

So many times it happens too fast
You change your passion for glory
Don’t lose your grip on the dreams of the past
You must fight just to keep them alive

Survivor: Eye Of The Tiger

puhuu tarkalleen siitä, miten aiemmin raadollinen treenaaja Rocky Balboa aliarvioi haastajansa Clubber Langin ja keskittyy ennemmin kameroille poseeraamiseen kuin mestaruusottelua varten valmistautumiseen.

Musiikkivideolla ei kuitenkaan – varsin yllättäen – nähdä yhtään klippiä elokuvasta.

Videon alussa vokalisti Dave Bickler kerää jengin kasaan ja johtaa heidät halki öisen suurkaupungin. Damn, täytyykin alkaa kävellä kavereiden kanssa aina auramuodostelmassa, jos haluaa näyttää kovikselta.

Bändin askellus ja ilmeet ovatkin niin tiukkoja, että tuntuu kuin he olisivat matkalla tanssimaan Michael Jacksonin Beat It -videossa. 

Valitettavasti tie vie jengisodan sijaan bänditreeneihin ja tunnelma lässähtää. Äijät ovat joko turhan ilmeettömiä tai sitten hymyilevät liian onnellisesti esittääkseen näin intensiivisen biisin.

Parasta musiikkivideossa on se, että monet otokset kestävät monta sekuntia, siinä missä nykypäivän musiikkivideot ovat pelkkää biittiin leikkaamista.

Muuten video on harmillisen tasapaksu. Se tavallaan paljastaa, miten minimalistinen biisi Eye of the Tiger on. Ei ole eeppistä kitarasooloa kallionkielekkeellä tai tuhatpäistä yleisöä pumppaamassa nyrkkiä ilmaan. 

Eye of the Tiger saattaakin olla ensimmäinen soundtrack-biisi, jonka musavideolla katsoisi mieluummin leffaklippejä kuin bändin esitystä. 

Muistathan tilata YouTube-kanavani. Löydät sieltä myös arvostelun itse elokuvasta Rocky III sekä sen jatko-osasta, jossa kuullaan lisää Survivoria.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.